Gemeente Zoetermeer

Dag van de Architectuur op 21 juni, gebouwen ook van binnen bekijken

Rondleidingen, fototentoonstelling, kinderactiviteit, beklimming, debat en de uitreiking van de Architectuurprijs. Dit is in het kort het programma van de Dag van de Architectuur op 21 juni dat om 10.00 uur begint. Volledige informatie over de opengestelde gebouwen en het programma is te lezen op de website
www.zoetermeer.nl/dagvandearchitectuur.

Overzicht opengestelde gebouwen op zaterdag 21 juni:

Stadhuis (Markt 10)

Boerderij 't Hof Remstee (Zegwaartseweg 61)

Drie wooncomplexen in Oosterheem (start Stephensonstraat 54)

Weleda (Platinastraat 161), uitsluitend voor van tevoren aangemelde personen.

Windmolen Siemens, uitsluitend voor ingelote personen, die daarvoor bericht hebben ontvangen.

Verder zijn er ook een creatieve activiteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar en rondvluchten per helikopter georganiseerd. Deze activiteiten zijn uitsluitend voor degenen die zich van tevoren hebben aangemeld.

Het debat in het Stadhuis

Hoe heeft Zoetermeer zich de afgelopen 1000 jaar ontwikkeld en wie heeft daar invloed op gehad? Het debat wordt gevoerd aan de hand van een aantal stellingen onder leiding van een forum.

Uitreiking van de Gemma Smid Architectuurprijs

Deze architectuurprijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De prijs is voor het best gewaardeerde ontwerp in de afgelopen twee jaar en is genoemd naar oud-wethouder Gemma Smid-Marsman vanwege haar bijzondere verdiensten op het gebied van architectuur in Zoetermeer. De uitreiking vindt plaats na het debat, om 16.45 uur in het Stadhuis.