Gemeente Arcen en Velden


> nieuwsbericht 013

---

Floriade Invites! laat de Floriade beleven

Mensen uit de regio krijgen op 21 en 22 juni 2008 een uniek voorproefje op de Floriade 2012. In dat weekend vindt Floriade Invites! plaats, een evenement op het Floriade-terrein waar jong en oud van alles beleven en een goede indruk krijgen van wat er in 2012 gaat gebeuren. Bovendien kunnen bezoekers een rondleiding over het terrein krijgen.

De Floriade in Venlo wordt anders dan andere Floriades. Het is geen productgerichte tentoonstelling, maar een groen belevingsevenement. De Floriade 2012 brengt de rol van de Nederlandse tuinbouw in al zijn facetten tot leven. Dat doet ze in vijf thema's: Relax & Heal, Green Engine, Education & Innovation, Environment en World Show Stage.

Beleven met alle zintuigen
Op Floriade Invites! -een mini-Floriade- zien, horen, voelen, proeven en ruiken de bezoekers wat deze thema's inhouden. Ieder thema heeft zijn eigen paviljoen met eigen activiteiten. Zo zijn er binnen Relax & Heal kookdemonstraties en -workshops met streek- en seizoensgebonden producten en staan er in het Green Engine paviljoen lezingen over de toepassing van duurzaamheid op het programma. Hier ook presenteert het Free Funk Festival zijn groene muziekpodium. In het Education & Innovation paviljoen zijn er oculeerdemonstraties en laten succesvolle lokale tuinbouwers zien hoe hun producten groeien en welke innovatieve technieken zij daarbij gebruiken. In het Environment paviljoen worden Duitse en Nederlandse toprozen gepresenteerd en is er een presentatie en workshop over de tuinen en trends in 2008 door het Citaverde College. In de World Show Stage tenslotte draait het vooral om de culturele verschillen. Op het programma staan optredens van onder andere Fanfare Concordia Wanssum, de jazz/funkformatie Juezz, Big Band `81 en rapper Hicham.

Verhalenvertellers
Floriade Invites! is een evenement voor jong en oud. Dus ook voor kinderen is er veel te doen. Zo kunnen zij zelf champignons plukken (en eten), zich laten schminken als een fruit, groente of bloem, maskers maken met tuinbouwproducten en zelf energie opwekken. Daarnaast geven verhalenvertellers een beeldende en boeiende interpretatie op de vijf thema's van Floriade 2012. Floriade Invites! speelt zich af op een klein deel van het Floriade-terrein. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een rondleiding over een groter deel van het terrein. Gidsen geven de bezoekers een goed beeld hoe het er straks uit komt te zien.

Gratis toegankelijk
Floriade Invites! is gratis toegankelijk. Het programma begint op beide dagen om 12.30 uur en duurt tot 18.30 uur. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op het terrein van veiling ZON (Venrayseweg 104, A67 afslag Grubbenvorst). Treintjes op zonne-energie brengen u naar het Floriade-terrein. De Floriade stimuleert de komst per fiets naar het terrein. Daarom kunt u bij het VVV-kantoor gratis speciaal ontwikkelde fietsroutes afhalen. De fiets parkeert u op het terrein zelf, hier is een bemande fietsenstalling aanwezig. Meer informatie over de Floriade en het programma van Floriade Invites! staan op www.floriade.nl

Folder Folder

---