Gemeente Bolsward


Nieuws
11-06-08

Werkzaamheden op de bestaande bedrijventerreinen

Rotonde Koopman Heeresweg 2008-06-02.jpg
Op dit moment werken we op onze verschillende bedrijventerreinen aan de bereikbaarheid, de uitstraling en veiligheid van de bedrijventerreinen.

Rotonde Koopmans Heeresweg

De aanleg van de rotonde in de Koopman Heeresweg is één van deze werkzaamheden. Afgelopen week is de rotonde geasfalteerd. De komende weken wordt de belijning aangebracht en komen er vier nieuwe bushaltes. De bushaltes blijven wel op dezelfde plek als voorheen. Vanaf 21 juni a.s kan de nieuwe rotonde in gebruik worden genomen door het verkeer en wordt de omleiding opgeheven. Dan moet nog wel belijning worden aangebracht op de Wibrandaweg. Dit kan pas nadat er enige tijd verkeer heeft gereden over de Wibrandaweg. Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer er wel gewoon langs. Het komende plantseizoen (september / oktober) planten we tenslotte nog nieuwe bomen langs de versmalde Koopman Heeresweg. De plantgaten maken we in de komende weken, ook hier kan het verkeer gewoon langsrijden.

Klokslag Noord

Hier zijn de werkzaamheden bijna afgerond. De rijbaan is inmiddels voorzien van nieuwe bestrating. In de komende periode zal de openbare verlichting nog worden aangepast.

Klokslag Zuid

Vorige week is de Hichtumerweg opnieuw geasfalteerd, deze weg kan weer worden gebruikt. De Oude Hichtumerweg wordt hoogstwaarschijnlijk pas na de bouwvak opnieuw geasfalteerd, dit duurt slechts enkele dagen. Het verkeer zal dan om moeten rijden. Hierover wordt tijdig geïnformeerd.

De Wymerts

Een groot gedeelte van het nieuwe bluswaterriool is al aangebracht. Vorige week zijn we begonnen met het vernieuwen van de rijbaan en de aanliggende parkeerplaatsen. De gebruikers van de parkeerplaatsen (verzamelgebouw De Wymerts) zijn al op de hoogte van deze werkzaamheden. Het bestemmingsverkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon doorgang vinden. Het opnieuw asfalteren van de weg gebeurt later. Dan kan de rijbaan gedurende een periode niet bereden worden. De planning van het asfalteren wordt vooraf met de aanliggende bedrijven bespreken.

feed