Gemeente 's-Hertogenbosch

11-06-2008
Feestelijk startsein voor herinrichting stadsdommel Op zaterdag 21 juni wordt het officiële startsein gegeven voor de herinrichting van de stadsdommel. Tot begin 2009 werken gemeente 's-Hertogenbosch en waterschap Aa en Maas gezamenlijk aan dit bijzondere project. Over een lengte van anderhalve kilometer krijgt de Dommel in de binnenstad een meer natuurlijk karakter. Met het aanleggen van deze ecologische verbindingszone (EVZ) worden tegelijkertijd de vestingwerken langs de Dommel in ere hersteld.

Op 21 juni wordt ook het informatiecentrum Vestingwerken aan de van de Does de Willeboissingel/hoek Stationsweg geopend. U vindt hier onder meer informatie over de projecten die momenteel langs de Stadsdommel worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld de reconstructie van Bastion Maria en de aanleg van de ecologische verbindingszone (EVZ) - een samenwerkingsproject van Waterschap Aa en Maas en Gemeente 's-Hertogenbosch.

De aanleg van de EVZ en de opening van het informatiecentrum worden feestelijk ingeluid. Belangstellenden nodigen wij van harte uit om op 21 juni tussen 12.30 en 16.00 uur een vaartochtje te maken over de Stadsdommel en het informatiecentrum te bezoeken. Bovendien krijgt u volop informatie over de recreatieve mogelijkheden langs de vestingrand.

Voor meer informatie kijk op: www.vestingstad.com en www.aaenmaas.nl.