Gemeente Geldermalsen

Buurtfeest Rivierenwijk 21 juni

13 juni 2008 - Zaterdag 21 juni van 13.00 en 17.00 uur wordt op het terrein van Pippeloentje aan de Waalstraat in Geldermalsen voor de tweede maal een buurtfeest georganiseerd door de buurtcontactwerkgroep. De organisatie heeft een aantrekkelijk aanbod gemaakt op basis van informatie, contact en activiteiten.

Verschillende organisaties die werkzaam zijn in de Rivierenwijk of een functie hebben voor haar bewoners zijn aanwezig om de bewoners te informeren. De buurt heeft verschillende werkgroepen van bewoners die zorg zullen dragen voor de nodige informatie op deze dag. Leden van de bewonerscommissie Vijfstromen zijn herkenbaar aanwezig voor vragen.
Dit geldt ook de Klankbordgroep Rivierenwijk. De bewonerswerkgroep Groenvoorzieningen zal haar visie presenteren over het openbaar groen en de functies daarbij. In samenwerking met gemeente en BetuwsWonen heeft deze bewonerswerkgroep met ondersteuning van een landschaparchitect haar visie over de groenvoorzieningen in de Rivierenwijk inhoud gegeven

Culturele ontmoetingen
In het kader van culturele ontmoetingen is er een tentoonstelling over verschillende culturele hoofdbedekkingen van onder andere bewoners uit de wijk. Een groep jongeren heeft een presentatie gemaakt over culturele overeenkomsten in een Multi Culturele Samenleving. Deze presentatie is op de dag te bekijken. Ook onderdelen van de tentoonstelling over artikel 1 van de Nederlandse grondwet zullen te bekijken zijn.

Ook aan de kinderen is gedacht
Voor de kinderen zijn verschillende activiteiten te doen welke door het kindercomite van de wijk georganiseerd worden. Voor de volwassenen staat het contact centraal naast de informatie voorziening. De organisatie zal hiervoor op deze dag een buurtrestaurant realiseren. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom op het terrein van kinderdagverblijf Pippeloentje aan de Waalstraat in Geldermalsen. De organisatie gaat er vanuit dat het net zo gezellig zal zijn als de eerste keer.

Deze dag wordt financieel mogelijk gemaakt door BetuwsWonen, gemeente Geldermalsen en Mozaïek Welzijnsdiensten.

Nadere informatie:
Mozaïek Welzijnsdiensten, locatie Geldermalsen
Badweg 21b
4191 BJ Geldermalsen
e: a.deboer@mozaiekwelzijn.nl