Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


JKM08: volgende week

13 juni 2008
De vierde Juni Kunstmaandweek belooft zeer afwisselend te worden. In het weekend van de architectuur (21 en 22 juni) zijn in De Baarsjes twee interessante wandelingen (zaterdagmiddag): één met als thema 'renovatie en herstel in De Baarsjes', de ander over architectuur, stedenbouw en landschap.

Op straat bieden de IJscorries dezelfde dag op geheel eigen wijze fantasierijk (en gratis!) ijs en zoete verleidingen aan op straat. In de Jeruzalemkerk een wel heel bijzondere eredienst: van astronauten. FOAMlab maakte eerder een installatie over de Apollo 11 missie op de Kunstvlaai, op http://vlaaishow.blogspot.com/ is alvast een voorproefje te zien.
Naast astronauten zullen in de Jeruzalemkerk vele andere wonderbaarlijke figuren te zien zijn. De leerlingen van de Rosa Boekdrukkerschool voeren vrijdag 20 en zaterdag 21 juni de kinderopera 'The Hackney Chronicles' op in Podium Mozaïek. Deze voorstelling is overigens ook nog een keer op 20 augustus tijdens het Grachtenfestival te zien. En er is dit weekend uiteraard ook weer muziek: in Meneer de Wit (Baarsjesweg 202) is de Pena de Verano, met tango en flamenco dansworkshops en live muziek, op zaterdag middag en -avond. Vanaf 22.30 uur is op het Jan Maijenplein (bij de Jeruzalemkerk) een midzomeravondconcert. Uiteraard is er nog veel meer te beleven: workshops, doorlopende tentoonstellingen, feesten in Club 8.

Kijk voor een volledig overzicht en meer informatie op www.junikunstmaand.nl.