Gemeente Lelystad

Verkeerssituatie tijdens Zeebodemevent Lelystad 21 juni

Op zaterdag 21 juni vindt in Lelystad het ZeebodemEvent Lelystad plaats. Ten gevolge van diverse afsluitingen en omleidingen zal het verkeer in een deel van Lelystad overlast kunnen ondervinden.
1. Sportcentrum de Koploper (zwembad en tennishal), kan bereikt worden via de centrale bewaakte gratis parkeerplaats aan de Polderdreef te Lelystad. Volg hiervoor de verwijzingsborden P Zeebodemevent. De loopafstand naar de Koploper bedraagt ongeveer 5 minuten. Vanaf de parkeerplaats rijdt tevens een pendelbus naar de bushalte aan de Parkdreef.

2. Achmea Healthservice, Sportsenzo, Ballorig en het Bowlingcentrum zijn bereikbaar via de doelgroepparkeerplaats aan de Houtribdreef; volg de bebording en de aanwijzingen.

3. Zwemlessers (tevens afzwemmen) kunnen eveneens gebruik maken van de doelgroepparkeerplaats aan de Houtribdreef; volg de bebording en de aanwijzingen.

4. In verband met de volledige afsluiting van de Badweg kunnen de bewoners van de Langevelderslag hun wijk alleen verlaten en bereiken via de Houtribdreef / Badweg oost.
5. Camping de Houtrib blijft bereikbaar via de Houtribdreef.
6. Het Zeebodemparcours omsluit het Langezand en het Gildenhof. Het Gildenhof wordt vanuit het oosten en westen ontsloten via de Houtribdreef, de Schroefstaat is niet te bereiken via de Sportparkweg. Het sportpark Langezand wordt ontsloten via het Gildenhof, achterzijde Praxis. De woonwijk Langezand kan men verlaten en bereiken via de fietspadroute (aangepast voor autoverkeer) naar de Slinge en de IJssellaan.
7. Op de Parkdreef is ter hoogte van de Koploper sprake van éénrichting verkeer in zuidelijke richting (vanuit de Atol noord, Buitenplaats kan men alleen de Polderdreef oprijden).
8. De Binnenhavenweg is ter hoogte van het Langezand afgesloten voor doorgaand verkeer. De Groene Velden en het Jagersveld worden ontsloten via de westzijde (Zuigerplasdreef en Bronsweg).
9. De organisatie verzoekt bezoekers van het ZeebodemEvent zoveel mogelijk per fiets naar het evenement te komen. Bij de Koploper is een bewaakte fietsenstalling ingericht. Gebruik van de stalling is gratis.

10. Vanaf het Stationsplein rijdt de reguliere stadsdienst lijn A naar de Parkdreef, halte Koploper.

Voor extra informatie kan een ieder terecht op de website van het ZeebodemEvent www.zeebodemevent.nl

Onze excuses voor de overlast. Wij begroeten u graag als deelnemer of bezoeker aan ons evenement.

Organisatie ZeebodemEvent Lelystad

---