Gemeente Bernheze


Rondje Bernheze op 21 en 22 juni 2008

Op 21 en 22 juni 2008 wordt voor de vierde keer het wandelevenement Rondje Bernheze georganiseerd door de Toeristische Recreatieve Vereniging Bernheze. Nieuw dit jaar is dat ook nordic walkers mee mogen lopen.

Alle zes kernen van Bernheze worden wandelend aangedaan via mooie landelijke wegen en paden door de schitterende natuur van Bernheze, de groene, culturele, gastvrije gemeente, tussen `s-Hertogenbosch, Oss en Uden/Veghel. Supporters, aanmoedigers en kijkers zijn van wezenlijk belang voor de gezelligheid en van harte welkom om de wandelaars te ondersteunen. Kijk op www.TRV-Bernheze.nl voor de laatste informatie.

Start en routes voor wandelaars en nordic walkers Start is beide dagen in Loosbroek op het plein aan de Molenhoeven. Net als bij de Vierdaagse van Nijmegen is er een 50 km, 40 km en 30 km route uitgestippeld. Voor minder getrainden zijn er routes van 5 en 15 km.
Starttijden:

50 km van 5.00 tot 6.30

40 km van 6.30 tot 8.00

30 km van 8.00 tot 9.00

15 en 5 km van 9.00 tot 12.00 uur.

Deelname
Wandelaars en nordic walkers kunnen beide dagen deelnemen voor EUR 3,50 per dag waarvoor men een route, stempelkaart en button ontvangt. Na afloop kan men voor een beloning of diploma in aanmerking komen: een Rondje Bernheze. Wil men het Rondje Bernheze kunnen ontvangen, dan zal men wel de vereiste afstand moeten hebben gelopen. Hiervoor geldt dezelfde tabel (zie www.TRV-Bernheze.nl) als bij de Nijmeegse Vierdaagse. Deelnemers die willen overnachten kunnen gebruik maken van hotels en campings in Bernheze, zie hiervoor ook de website van de TRV Bernheze.

Inschrijven
Inschrijven kan dit jaar ook elektronisch via www.TRV-Bernheze.nl en op de dag zelf ter plaatse.

Pleinfeest
Tijdens de intocht op zondag zal bij de finish vanaf 13.00 tot ± 20.00 uur het Pleinfeest door Blaaskapel De Raddreijers worden georganiseerd. Zo zullen er springkussens, terras en diverse optredens van blaaskapellen voor volop vertier zorgen. De intocht wordt zo gezellig afgesloten voor wandelaars, familie, vrienden en omwonenden.