Gemeente Winschoten


Dag van de Architectuur

Op zaterdag 21 juni a.s. worden in het historische monumentale stadhuis aan de Langestraat rondleidingen gegeven voor het publiek in het kader van de Dag van de Architectuur. Tijdens dit open huis worden de hal, de werkkamers van de burgemeester en de wethouders, de B&W-kamer en de raadzaal opengesteld. Verder wordt uitleg gegeven bij de vitrines, de oude brandspuit en andere bezienswaardigheden. De rondleidingen worden verzorgd door de Stadsgidsen van Winschoten. Er worden vier rondleidingen gegeven. De rondleidingen vinden plaats om 10.00 uur, 11.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Wanneer u belangstelling hebt voor een rondleiding, dan verzoeken wij u zich op één van de bovengenoemde tijden te melden bij de voordeur van het stadhuis aan de Langestraat 11. De eerste rondleiding is om 10.00 uur. De voordeur van het stadhuis is niet de gehele dag open. Dat betekent dat u vóór aanvang van een rondleiding aanwezig dient te zijn. Vervolgens kunt u per groep het stadhuis betreden.

De Dag van de Architectuur is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en wordt al sinds 1986 jaarlijks georganiseerd, ieder jaar met een ander thema. Het thema voor dit jaar is Architectuur & Politiek.