Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Inloopdag toekomst Stadshart - persbericht 037, 2008

Zaterdag 21 juni 2008 organiseert de gemeente Hoogezand-Sappemeer tussen 10.00 en 16.00 uur in de Vredekerk aan de Van der Duyn van Maasdamweg 216-218 in Hoogezand een inloopdag over de toekomst van het Stadshart.

Aan het einde van de vorige collegeperiode heeft de gemeente de Stadshartdagen georganiseerd. Vele bewoners, ondernemers en scholieren hebben toen meegedacht over de toekomst van het Stadshart. Al deze tips, suggesties, waarschuwingen en creatieve ideeën heeft de gemeente vertaald naar plannen voor het Stadshart. Deze zijn ingedeeld naar de thema's: gezelligheid, ontspanning en cultuur; verkeer en vervoer en de functies van het Stadshart.

In het beleidsprogramma 2006-2010 heeft de gemeente afgesproken dat in 2008 een aangepast plan zou komen. Dit plan moet bestaan uit een beslisdocument waarin verschillende scenario's zijn uitgewerkt. Deze scenario's liggen nu voor. De gemeente heeft een stedenbouwkundig bureau in de arm genomen om de verzamelde ideeën vorm te geven. Dit bureau, Rein Geurtsen & partners uit Delft, is vanaf oktober 2007 aan het werk. De eerste resultaten zijn bekend en de gemeenteraad heeft hier inmiddels kennis van kunnen nemen.

Op zaterdag 21 juni zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om deze plannen te bekijken. Er staan stands en maquettes waarop de plannen zijn verbeeld. Er zijn mensen van de gemeente aanwezig om vragen over de plannen te beantwoorden. Als bezoekers nog suggesties hebben, kunnen ze die tijdens deze dag aan de gemeente meegeven. Verder geeft het bureau Rein Geurtsen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur een presentatie waarin alle plannen met de mogelijkheden en consequenties worden toegelicht. De plannen zijn bijvoorbeeld het verplaatsen van het gemeentehuis van Gorecht-Oost naar het Atlantaterrein, het verbouwen of verplaatsen van theater / kunstencentrum het Kielzog, het verhogen van het spoor of het bouwen van woningen.

Dit zijn nog slechts plannen. De gemeenteraad neemt naar verwachting eind 2008 een beslissing welk plan verder uitgewerkt wordt voor het Stadshart. Tijdens de inloopdag krijgen de bezoekers dus een overzicht van alle plannen van dit moment. Als de gemeenteraad een keuze heeft gemaakt, brengt de gemeente de inwoners en geïnteresseerden ook weer op de hoogte.