Gemeente Schiedam


Juni

Werkzaamheden bestrating Land van Belofte


18 juni 2008

Op 21 juni zal de aannemer die de bestrating op het Land van Belofte heeft aangelegd beginnen met het uitvoeren van een aantal herstelwerkzaamheden. Na de oplevering in november is door de toezichthouder een aantal herstel punten geconstateerd. Deze punten moeten volgens afspraak door de aannemer worden hersteld.

Verder is er geconstateerd dat het plein zeer vervuild is. De oorzaak hiervan is dat er nog geen vaste voeg en antivuil beschermlaag is aangebracht. Voor het uitharden van de voeg en het aanbrengen van de beschermlaag is een minimale (nacht)temperatuur vereist. Het plein is in het najaar van 2007 aangelegd en in die periode was de temperatuur in de nachtelijke uren te laag. Het voegwerk en het aanbrengen van de beschermlaag is toen niet uitgevoerd, met als gevolg dat het plein nu vervuild is.
Op dit moment zijn de temperaturen zodanig dat het werk alsnog kan worden uitgevoerd.

Inmiddels is door intensief gebruik, door het weer en wegens het ontbreken van de voegvulling hier en daar verzakking opgetreden. Om dit te verhelpen is het noodzakelijk dat de natuursteen bestrating van het plein, inclusief de goot eromheen wordt verwijderd, gereinigd en weer teruggeplaatst; om vervolgens te voegen en de beschermlaag aan te brengen.

De werkzaamheden starten op zaterdag 21 juni en zullen 4 weken duren. Tijdens de marktdagen wordt niet gewerkt. De bouwplaats en de bouwmaterialen worden dan met een hek afgezet. De marktmeester en de afdeling Verkeer en Vervoer zijn nauw bij de activiteiten betrokken. Er wordt naar gestreefd de hinder zoveel mogelijk te beperken.