Gemeente Leeuwarden

Open dag Stadhuis Open dag Stadhuis

Open dag Stadhuis op 21 juni

Bron: Gemeente Leeuwarden (18-06-2008) Na de succesvolle open dag van vorig jaar april is er deze maand een nieuwe kans om het Leeuwarder Stadhuis van binnen te bekijken! Tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 21 juni zijn de deuren van het volledig gerestaureerde monument vanaf 10.00 uur geopend. De open dag duurt tot 14.00 uur. Iedereen kan in verschillende vertrekken van het in 1715 gebouwde Stadhuis rondkijken; van de Auckamakelder tot de werkkamer van de burgemeester en de Wapenzolder. Medewerkers geven in de verschillende vertrekken uitleg over de geschiedenis.

In het Stadhuis aan het Hofplein 38 komen neoclassicistische bouwkunst en hedendaagse architectuur harmonieus bij elkaar. Hét bewijs dat oude bouwkunst uitstekend samengaat met eigentijdse architectuur. Het Stadhuis biedt onderdak aan de burgemeester en de vijf wethouders, de gemeenteraad en enkele ambtelijke diensten.

Het landelijke thema is Architectuur en Politiek. De Leeuwarder politiek heet u van harte welkom in het huis van de stad. Naast het Stadhuis zijn tijdens de dag van de Architectuur het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) aan de Groeneweg 1 en de Oldehove geopend. Kijk voor meer informatie over deze (en andere) activiteiten op: www.leeuwarden.nl en www.historischcentrumleeuwarden.nl.

Zaterdag bruist Leeuwarden van de activiteiten; er is open dag op de vliegbasis Leeuwarden en op het Oldehoofsterkerkhof vindt het eerste Friese klimaatneutrale popfestival plaats. (www.sinnewiken.nl) Vanwege al deze activiteiten attenderen wij u op drukte in het verkeer en bij het parkeren. Wij adviseren u om de evenementen lopend, fietsend of per openbaar vervoer te bezoeken.