Ingezonden persbericht


Beste Redactie,

De beroemde Bloemendaalse strandtent Woodstock 69 is op zaterdag 21 juni het decor van een spetterend Beach Dance voor patiënten met de ziekte Cystic Fibrocis (CF). Deze bijzondere lotgenotencontactdag wordt voor de vierde keer gehouden. Niet alleen diverse DJ's werken belangeloos mee, ook vele andere organisaties en particulieren leveren bijdragen in natura om dit evenement voor deze patiënten onvergetelijk te maken.

Het doel van de CF Beach Dance is, naast het lotgenotenfeestje, bekendheid te geven aan Cystic Fibrosis (CF), ook wel 'taaislijmziekte' genoemd. De organisatie van het festijn is in handen CF-jongeren zelf en particulieren die de bestijding van deze ziekte een warm hart toedragen. Zij hoopt met het festijn ook op de nodige geldelijke steun voor de strijd tegen CF.

Programma
Het dancefestival begint om twee uur met een bijdrage van de Bloemendaalse Reddingsbrigade. De CF-patiënten kunnen een stukje meevaren. Daarna wordt er gedanst. Bekende DJ's uit de dancescene met klinkende namen als DJ Feliks Stevens (een CF-patiënt), Peter Gelderblom en DJ Jean verzorgen de muziek. MC Robson da Silva praat het programma aan elkaar. De hele middag kunnen de CF-bezoekers een metamorfose te ondergaan. Een kapster en visagisten staan klaar om de CF-ers nog fraaier te maken. Fotograaf Chris Lans van X-10-C zorgt voor een mooie foto van voor en na de metamorfose.CF Beach Dance wordt afgesloten met het nummer 65 Roses in Dance van Ernesto vs Bastian, twee boegbeelden van de hedendaagse trance scene. (Dit nummer over CF was ooit een hit van de Australische band Wolverines).
Gedurende het hele evenement zorgt een groot aantal vrijwilligers voor medische ondersteuning.

Beperkte levensverwachting
CF is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De aandoening is chronisch en niet te genezen. In Nederland zijn ongeveer dertienhonderd CF-patiënten De gemiddelde levensverwachting van een patiënt is ongeveer veertig jaar. Donaties gaan naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Het geld is onder meer nodig voor medisch onderzoek zodat de lengte en kwaliteit van leven van CF patiënten kan verbeteren.


---

noot voor de reactie:
Voor meer informatie over het CF Beach Dance kunt u terecht bij Veronica Miltenburg, telefoon:
06 5374 3475, email: veronica@cfbeachdance.nl

Relevante websites:
www.cfbeachdance.nl
www.ncfs.nl
www.woodstock69.nl
www.x10c.nl