Gemeente Zoetermeer

Fototentoonstelling over wonen in Jinotega

Wonen en woonomgeving vormen het thema van een bijzondere fototentoonstelling in de hoofdbibliotheek van Zoetermeer. Jeroen Disco, voorzitter van de Vereniging voor Internationale Solidariteit, de organisatie voor de stedenband met Jinotega, opent deze tentoonstelling op zaterdag 21 juni om 11.00 uur. Het thema is gelijk aan dat van de dag van de architectuur, die op dezelfde dag valt, maar dan in Jinotega.

De fototentoonstelling ondersteunt de millenniumdoelencampagne die Zoetermeer tot en met 2010 voert om een bijdrage te leveren om alle kinderen in 2015 in Jinotega naar school te laten gaan en economische ontwikkeling en werkgelegenheid te bevorderen. De tentoonstelling is tot en met 26 juli te zien.

www.zoetermeer.nl/millenniumdoelen:
In 2000 hebben de Verenigde Naties afgesproken om wereldwijd de armoede te bestrijden. In de zogenaamde millenniumverklaring worden acht doelen genoemd die in 2015 moeten zijn gerealiseerd. Zoetermeer wil zich de komende vier jaar inzetten om de doelstellingen 2. (alle jongens en meisjes gaan naar school) en 8. (er is meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp) mee te helpen realiseren.