Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 20 juni 2008

Kenmerk: dg-119

| | |NOS programma-informatie 21, 22 en 23 juni

NOS EK Voetbal

Zaterdagavond 21 juni doet de NOS live verslag van de kwartfinalewedstrijd Nederland - Rusland, inclusief uitgebreide voor- en nabeschouwing (19.30-22.41 uur). Zondagavond is de wedstrijd Spanje - Italië rechtstreeks te volgen (20.25-22.35 uur). Beide wedstrijden worden uitgezonden op Nederland 1. De duels zijn ook live te volgen via www.ek2008.nos.nl en te beluisteren bij NOS Langs de Lijn op Radio 1.

Champions Trophy Hockey 2008 bij de NOS

De NOS besteedt van zaterdag 21 tot en met zondag 29 juni aandacht aan de 30ste editie van World Hockey Men's Champions Trophy. Op zaterdag 21 en zondag 22 juni zijn de wedstrijden van het Nederlandse team live te volgen in de uitzendingen van NOS Studio Sport op Nederland 1. Het commentaar is van Philip Kooke en Tim Steens. NOS Langs de Lijn verzorgt live flitsen van de duels op Radio 1. Het commentaar is van Geerhard de Grooth.

Finales Ordina Open live bij de NOS

NOS Studio Sport zendt zaterdag 21 juni (12.23-17.52 uur, Ned. 1) rechtstreeks de finales enkelspel (dames en heren) van de Ordina Open in Rosmalen uit. NOS Langs de Lijn verzorgt live flitsen van de wedstrijden op Radio 1.

ZATERDAG 21 JUNI

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (12.23-17.52 uur)
. Tennis: live verslag van Ordina Open, de finales enkelspel (dames en heren). . Hockey: live verslag van de Champions Trophy (heren), Nederland - Spanje.

NOS Sportjournaal (18.19-18.24 uur)
. Tennis: de Ordina Open, de finales enkelspel (dames en heren). . Hockey: de Champions Trophy (heren), Nederland - Spanje. . Voetbal: het EK en Oranje.

NOS: EK Voetbal, Nederland - Rusland (19.30-22.41 uur) . 19.30-20.30 uur: voorbeschouwing. Op het veld staat Jack van Gelder samen met Youri Mulder. Presentator in de studio ter plekke is Tom Egbers, bij hem is Johan Cruijff. . 20.38-22.41 uur: live verslag van de wedstrijd met commentaar van Jeroen Grueter.
. 22.49-23.34 uur: nabeschouwing vanuit het stadion in Basel. Presentator in de studio ter plekke is Tom Egbers, bij hem is Johan Cruijff. Jack van Gelder spreekt met Marco van Basten en spelers.

NOS Studio Sport (23.41-00.22 uur)
. Voetbal: het EK en Oranje.
. Hockey: de Champions Trophy (heren), Nederland - Spanje. . Tennis: de Ordina Open, finales enkelspel (dames en heren). . Wielrennen: de Ronde van Zwitserland.
. Turnen: het NK, meerkamp (dames en heren).
. Paardensport: CHIO in Rotterdam, de Grand Prix kür op muziek (dressuur).

RADIO 1

NOS Radio 1 Journaal (12.00-18.30 uur)
Nieuwsonderwerpen, o.a
. Verschillende bijdrages vanuit Basel over Oranje. . Bijdrage over het congres van de SP.
. Live muziek van Hansen Thomas.
Sportonderwerpen, o.a.
. EK Journaal (om 12.30 uur en om 17.30 uur).
. Hockey: live flitsen van de Champions Trophy, Nederland - Spanje (heren). . Tennis: live flitsen van Ordina Open, finales enkelspel (dames dubbel en heren). . Paardensport: live flitsen van de CHIO Rotterdam. . Autosport: de trainingstijden van de Formule 1 Grand Prix in Frankrijk. . Motorsport: de trainingstijden van de MotoGP in Groot-Brittannië. . De rubriek 'Garrie Speciaal' van China-correspondent Garrie van Pinxteren over de Olympische Spelen.

NOS Langs de Lijn (19.00-23.00 uur)
. Live flitsen van de wedstrijd Nederland - Rusland met commentaar van Jack van Gelder en Bas Ticheler (vanaf 20.45 uur). Te gast in de studio is Hans Kraay sr. . De vaste rubrieken: 16 miljoen bondscoaches, de EK Quiz en de column; dit keer van Paul Onkenhout.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
. Te gast is journalist Hubert Smeets, voormalig hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Voordat hij deze functie bekleedde was hij van 1980 tot 2003 werkzaam bij NRC Handelsblad o.a. als Correspondent Sovjet-Unie/Rusland en Adjunct-hoofdredacteur. Hij komt vertellen over Rusland en het Russische voetbal.

ZONDAG 22 juni

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (15.00-17.53 uur)
. Paardensport: de CHIO in Rotterdam.
. Hockey: live verslag van de Champions Trophy (heren), Nederland - Duitsland. . Atletiek: het NK Triatlon, Olympische Afstand Stein. . Voetbal: het EK en Oranje.

NOS Studio Sport (18.00-19.00 uur)
. Voetbal: het EK en Oranje.
. Paardensport: de CHIO in Rotterdam.
. Hockey: de Champions Trophy (heren), Nederland - Duitsland. . Motorsport: de MotoGP in Groot-Brittannië.
. Turnen: het NK, toestellen (dames en heren).

NOS EK Journaal (20.00-20.20 uur)
. Aandacht voor de hoogtepunten van de dag met interviews en achtergrondreportages. Het Nederlandse elftal wordt op de voet gevolgd. Presentatie: Toine van Peperstraten, analyse: Youri Mulder.

NOS: EK Voetbal, Spanje - Italië (20.25-22.35 uur) . 20.25-20.33 uur: voorbeschouwing
. 20.37-22.35 uur: live verslag van de wedstrijd en nabeschouwing. Het commentaar is van Evert ten Napel. In Dullier spreekt Jack van Gelder met Danny Blind, die de analyse verzorgt.

NOS Studio Sportzomer (22.41-23.27 uur)
. In NOS Studio Sportzomer van zaterdag blikt Jack van Gelder terug op de kwartfinale tussen Nederland en Rusland. Te gast zijn cabaretier Freek de Jonge, oud-voetballer, analyticus en commercieel manager van FC Twente Jan van Halst, columnist Hugo Borst en Feyenoord-trainer en NOS-analyticus Danny Blind.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (12.00-18.30 uur)
Sportonderwerpen, o.a.
. EK Journaal (om 12.30 uur en om 17.30 uur)
. Autosport: live flitsen van de Formule 1 Grand Prix in Frankrijk. . Motorsport: live flitsen van de MotoGP in Groot-Brittannië. . Hockey: live flitsen van de Champions Trophy (heren), Nederland - Duitsland . Paardensport: live flitsen van het CHIO in Rotterdam. . Tennis: voorbeschouwing op Wimbledon.
. Het 'Olympische portret', dit keer van Gerard Nijboer. . Turnen: bijdrages over het NK.
. De 'day after' Oranje.
. Te gast zijn NOS-analytici Auke Kok en Hans Kraay sr. over Oranje.

NOS Langs de Lijn (20.00-23.00 uur)
. Live flitsen van de kwartfinalewedstrijd Spanje - Italië met commentaar van Ronald van der Geer. Te gast is Eric Castien, voetbalkenner van het Spaanse voetbal. . De vaste rubrieken: 16 miljoen bondscoaches, de EK Quiz en de column; dit keer van Renate Verhoofstad.

MAANDAG 23 JUNI

NEDERLAND 1

NOS Sportjournaal (18.46-18.54 uur)
. Tennis: aandacht voor Wimbledon.

NOS EK Journaal (20.00-20.20 uur)
. Aandacht voor de hoogtepunten van de dag met interviews en achtergrondreportages. Het Nederlandse elftal wordt op de voet gevolgd. Presentatie: Toine van Peperstraten, analyse: Youri Mulder.

NOS Studio Sportzomer (22.49-23.35 uur)
. Te gast* bij Jack van Gelder zijn:
Hugo Walker begon in 1968 als commentator bij Sport in Beeld, de voorloper van NOS Studio Sport. Van hem zijn legendarische uitspraken als "Komt dat schot!" Pieter Vink was tijdens Euro2008 bij actief als scheidsrechter bij de wedstrijden Oostenrijk - Kroatië en Zweden - Spanje. Daarna was zijn toernooi voorbij. Jack Wouterse acteerde in talloze films en tv-series, en is veel te horen in commercials. Wouterse is supporter van Ajax. Arthur Numan speelde onder meer voor FC Twente, PSV en Glasgow Rangers. Ook was hij international. Numan speelde twee EK's en twee WK's. * De gasten zijn onder voorbehoud. Zoals bekend komt de uitzending bij uitschakeling van Oranje niet vanuit Duillier, maar vanuit Hilversum.

NOS Sportjournaal (23.41-23.53 uur)
. Tennis: aandacht voor Wimbledon.
. Voetbal: het EK en Oranje.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (20.00-23.00 uur)
. Bijdrage over Nederlandse trainers in het buitenland Ernie Brandts, Foeke Booy en Adrie Koster en hun beleving van het EK. . De vaste rubrieken: 16 miljoen bondscoaches, de EK Quiz en de column; dit keer van Philip Kooke. . Forum vanuit Zwitserland onder leiding van commentator Bas Ticheler. . Voetbal: de eerste training van NEC.
. Tennis: aandacht voor Wimbledon.

Noot voor de pers,

Nederlandse Omroep Stichting (NOS)