'Buiten' is vanaf morgen officieel geopend

20/06/2008 16:09

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer start publiekscampagne om mensen te enthousiasmeren naar buiten te gaan

Op 21 juni, bij het begin van de zomer, opent Staatsbosbeheer 'buiten'. Vanaf morgen probeert Staatsbosbeheer Nederlanders te enthousiasmeren naar buiten te gaan met ondermeer radiospotjes en advertenties in dagbladen. Uit onderzoek dat het onderzoeksbureau Motivaction heeft uitgevoerd voor Staatsbosbeheer is gebleken dat 28% van de Nederlanders minder dan 2 keer per jaar in de natuur komt. En dat terwijl 94% van de respondenten aangeeft natuur (zeer) belangrijk te vinden.

Er is een grote groep mensen die ons al jarenlang goed weet te vinden. Maar bij een veel grotere groep Nederlanders is onbekend dat Staatsbosbeheer overal in Nederland terreinen beheert, die vrijwel allemaal toegankelijk zijn. Daarnaast blijken veel mensen niet bekend te zijn met de activiteiten en producten van Staatsbosbeheer. Zo weet slechts 21% van de ondervraagden dat je bij Staatsbosbeheer vakantiewoningen kan huren en kan kamperen op natuurkampeerterreinen. Nog veel minder mensen (respectievelijk 4 en 5%) weten dat je bij Staatsbosbeheer houtproducten als (tuin)meubels kan kopen en dat Staatsbosbeheer een magazine uitgeeft.

Dat is jammer, want we willen graag ons enthousiasme voor de natuur delen. Wij denken dat draagvlak voor de natuur alleen bereikt kan worden door mensen ook echt bij die natuur te betrekken. Door al onze activiteiten duidelijk herkenbaar voor het publiek te maken, zal de bekendheid en waardering van het publiek voor de Nederlandse natuur toenemen.

De publiekscampagne begint op de eerste dag van de zomer en zal voorlopig 1 jaar doorlopen. Elk seizoen zullen we het publiek informeren over wat er buiten bij Staatsbosbeheer allemaal te doen is via de 'Buitenladder'.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.staatsbosbeheer.nl