Gemeente Berkelland

Persbericht

Donderdag 5 juni 2008

Kijk bij Informatie- en servicepunt, multifunctioneel centrum en appartementencomplex
Het Raedhuys, De Hofmaat en De Werf in Neede houden open huis op zaterdag 21 juni

Op zaterdag 21 juni is er open huis in het Informatie- en servicepunt Het Raedhuys, het multifunctioneel centrum De Hofmaat en appartementencomplex De Werf in Neede. Het open huis wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. De officiële opening wordt een dag eerder verricht door gedeputeerde Hans Esmeijer van Gelderland, samen met de oudste bewoonster van het complex, mevrouw Ooink (101). De gebouwen vormen gezamenlijk het kloppende hart van het ambitieuze project "Wonen, Welzijn, Zorg Neede" en zijn midden in het dorp te vinden op de hoek van De Hofmaat en de Oudestraat.

Onder het motto "Wonen waar je wilt met de zorg die je nodig hebt" is een nieuw concept uitgewerkt om woningaanbod, welzijnsvoorzieningen en zorgactiviteiten op elkaar af te stemmen. In het project werken de gemeente Berkelland, Livio, ProWonen, Sensire en Betula met elkaar samen. Tijdens het open huis kan kennis worden gemaakt met hun verschillende diensten. Er is informatie over maaltijdvoorziening, veiligheid en alarmering, huishoudelijke en persoonlijke verzorging, welzijnsactiviteiten en de klussendienst.

Voor jong en oud
Tijdens het open huis zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Er is gratis koffie, thee en limonade. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Er is een 'APK-keuring' voor rolstoel en rollator en een gratis cholesterolmeting. Er is live muziek en een karikatuurtekenaar laat zijn kunsten zien. Vanuit Rietmolen en Noordijk rijdt een pendelbus.

Het Raedhuys
Alle gebouwen kunnen worden bezichtigd: Het Raedhuys biedt onderdak aan het gemeentelijk Servicepunt, Pluspunt en de Woonwinkel. De wijkverpleegkundige van Sensire houdt er spreekuur en er is een Telesens-systeem (voor zorg op afstand) opgesteld. Ook het steunpunt mantelzorg is er gevestigd. Op de bovenverdieping houdt Livio kantoor.

De Hofmaat
De Hofmaat is het multifunctioneel centrum voor heel Neede. Het is een Grand Café met een ontmoetingsfunctie, een keuken en een terras. Hier is het mogelijk om gezellig met elkaar te eten en te drinken en er is genoeg ruimte voor diverse activiteiten.

De Werf
In het appartementencomplex De Werf zijn 26 seniorenappartementen gerealiseerd. Deze hebben optimale zorgvoorzieningen. Twee appartementen zijn tijdens het open huis te bezichtigen.

---



Gemeente Berkelland