Strijd in de wijk Welke Haagse wijk kookt het lekkerst?

03/06/2008 08:39

Stichting Vestia Groep

Mama's Kitchen is een initiatief van de vier Haagse vestigingen van woningcorporatie Vestia. Net als vorig jaar zomer wordt ook déze zomer weer bepaald welke Haagse wijk het lekkerst kan koken. Mama's Kitchen is een kookwedstrijd met voorrondes in verschillende Haagse wijken en een spetterende finale. Den Haag Ypenburg, de winnaar van 2007, zal de eer met pollepel en schuimspaan verdedigen. Het kookfestival speelt zich geheel in de buitenlucht af en ook voor de buurtbewoners die niet meestrijden is er veel te proeven, te horen en te zien! De voorrondes beginnen op 21 juni in Den Haag Zuidwest.

Gezelligheid in de wijk

Met het oog op het aankomend EK, en de spanningen die daar soms uit voortvloeien in een buurt, is Mama's Kitchen een moment van ontspanning. Koken en eten brengt mensen samen. Kennismaking met buurtgenoten en samen in een ontspannen sfeer deelnemen aan een kookwedstrijd leidt tot betere leefbaarheid in de buurt. En dat is precies wat Vestia wil bereiken. Een gezellig en veilige woonomgeving voor iedereen. Vestia investeert veel in leefbaarheid en sociale veiligheid. Alle Vestiabedrijven maken dan ook hun eigen leefbaarheidsplannen. Denk daarbij aan zaken die te maken hebben met schoon, heel en veilig. Daarnaast is er een Vestia-breed programma voor leefbaarheid waar alle Vestiabedrijven aan deelnemen.

Voorrondes per wijk

In Mama's Kitchen gaan per wijk zes teams van maximaal drie personen de strijd met elkaar aan. Aan twee speciaal geplaatste kookeilanden, op een plein of open terrein in de buurt, koken twee teams tegelijkertijd hun favoriete gerecht. Dan volgt er meteen een tweede ronde: de bereiding van een gerecht in opdracht. Die opdracht valt binnen een thema, bijvoorbeeld een 'battle of drumsticks' (wie maakt de lekkerste kippenpootjes).

Naar de finale

Een deskundige jury beoordeelt alle gerechten. Aan het einde van iedere wijkvoorronde wordt de winnaar van de wijk bekend gemaakt. De winnende wijkteams strijden uiteindelijk op 7 september tijdens het UITfestival op het Voorhout (tegenover Hotel Des Indes) in Den Haag tegen elkaar in de finale.

Aanmoedigen

Buurtbewoners worden uitgenodigd om hun favoriete teams aan te moedigen en een hapje mee te proeven met de jury. Natuurlijk zijn er tijdens alle Mama's Kitchen dagen ook standjes met andere lekkernijen. Tijdens het eten kan iedereen luisteren en kijken naar optredens op een klein open podium waarop wijkbewoners korte optredens verzorgen of demonstraties geven. Bijvoorbeeld door muziek te maken, te playbacken of een dans of een djembe demonstratie te geven. Het staat Iedereen vrij om het podium te betreden voor zijn of haar eigen optreden.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.

De kookwedstrijd-agenda

De wedstrijden zijn van 14.00 tot 19.00 uur

Zaterdag 21 juni 2008 - Eekhoornrade in Den Haag Zuidwest.

Zaterdag 28 juni 2008 - Tesselseplein in Duindorp Scheveningen.

Zaterdag 5 juli 2008 - Bottgerwater in Den Haag Ypenburg.

Zaterdag 12 juli 2008 - Ledeganckplein in Den Haag Spoorwijk.

Meedoen aan de kookwedstrijd van Mama's Kitchen? Ga naar www.vestia.nl/mamaskitchen en klik op de knop aanmelden.

Meedoen aan het Open Podium? Neem contact op met Mama's Kitchen-organisatie via (070) 364 19 33 of michelle@doenevenementen.nl.





http://www.vestia.nl/mamaskitchen