Gemeente Roermond



Two times soft Ik vergeet tien minuten lang te ademen. Een halucinante trip. Eentje van de lekkerste soort (perscitaat)

Tijdens de Cultuurnacht op zaterdag 21 juni a.s. vindt er eenmalig een buitengewone performance plaats in het Stedelijk Museum Roermond. Het theatergezelschap United-C is gevraagd een voorstelling te verzorgen in de GLAS08 expositie, die momenteel te zien is in het museum. Om 22.30 uur start deze voorstelling genaamd Two times soft. Wegens gelimiteerde plaatsen zijn er gratis toegangskaarten te verkrijgen aan de receptie van het museum.

Gratis voorstelling in het Stedelijk Museum tijdens Cultuurnacht

Speciaal voor de Cultuurnacht organiseert het Stedelijk Museum Roermond een performance in de expositie "GLAS08 een muur van licht". De keuze werd snel gemaakt want de voorstelling Two times soft sluit naadloos aan op hetgeen de expositie toont: Glas Kunst. Two times soft is een performance van een naakte jonge vrouw en 500 gebroken bierglazen. Als een slang zoekt zij haar weg in dit doolhof van glas. Een adembenemende performance met de kwetsbaarheid van het lichaam aan de ene kant en de scherpte en het gevaar van het glas aan de andere. Uiteindelijk blijken, vreemd genoeg, lichaam en glas in volstrekte harmonie met elkaar. Deze voorstelling wordt gehouden in de expositie "GLAS08 een muur van licht". Met aansprekende voorbeelden worden hier recente ontwikkelingen in de glaskunst getoond, zoals toegepast in de architectuur en de openbare ruimte. Centraal staat hierbij de verkenning van het grensvlak van architectuur en glaskunst. De GLAS08 expositie is te bezichtigen tot en met 24 augustus 2008.

Gratis voorstelling, wel toegangskaarten

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 21 juni om 22.30 uur. Wegens gelimiteerde plaatsen in de expositie, zijn er gratis toegangskaarten verkrijgbaar. Deze zijn op te halen bij de receptie van het Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4 in Roermond. Ook tijdens de Cultuurnacht zullen de resterende plaatsen nog beschikbaar zijn, maar op is op. Wees er dus op tijd bij.

UNITED-C

Het theatergezelschap United-C is ontstaan in 1987 en werkt vanuit Eindhoven. Onder leiding van regisseur Maarten van der Put en choreografe Pauline Roelants maakt United-C theater waarin altijd verschillende disciplines aan bod komen. De groep bestaat uit een wisselend aantal acteurs en dansers. Het gaat om producties waarbij tekstfragmenten worden geïntegreerd in een voorstelling waarin dans, muziek en beeld een even grote rol spelen. Uitgangspunt is de mens als oppermachtig maar tevens klein en onzeker wezen. Die fascinatie, observerend, registrerend en tartend tot aan de grens, is voer voor de voorstellingen van United-C. Een kanttekening: het gaat hierbij nooit expliciet om het verhaal, de anekdote, maar om alle componenten tezamen. Zij vormen de voorstelling en maken de inhoud. Het levert voorstellingen op die inmiddels te boek staan als intrigerend en controversieel.

Gratis voorstelling Two times soft Zaterdag 21 juni om 22.30 uur Andersonweg 4, t 0475 333496, e museum@roermond.nl

Publicatiedatum: 28-5-2008 Bijgewerkt: 4-6-2008