Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bewonersfeest Nieuwe Akbar versterkt sociale binding

Amsterdam, 4 juni 2008 De bewonerscommissie van de Nieuwe Akbar organiseert zaterdag 21 juni aanstaande voor alle bewoners van het complex een tuinfeest. Het feest voor de eigenaren en de huurders staat vooral in het teken van de gezelligheid en is bedoeld om onderlinge banden binnen het complex te versterken.

De Nieuwe Akbar is een opvallende verschijning in de Kolenkitbuurt. Het is een wooncomplex dat qua architectuur en uitstraling positief opvalt. Ook de samenstelling van de bewoners van het complex is in vergelijking met de rest van Bos en Lommer meer gemengd. Regelmatig staan passanten hier door het hek onze fraaie binnentuin te bewonderen , vertelt een trotse Sylvia Spong, lid van de bewonerscommissie en een van de voortrekkers van het feest. Wat mij persoonlijk bevalt aan het wonen in de Nieuwe Akbar is het enthousiasme van de mensen. We hebben een actief bestuur en er zijn verschillende commissies actief, waaronder een technische-, tuin-, kas- en bewonerscommissie. We willen in de buurt echt een voorbeeldfunctie vervullen en kijken verder dan ons eigen complex.

We willen met het feest vooral de contacten binnen het complex bevorderen , vult Jan-Hendrik Wiegmans, een ander lid van de bewonerscommissie, aan. Daarom zal er voor ieder wat wils zijn. Zo wordt er niet alleen voor een barbecue gezorgd, maar ook voor halal-vlees. Het feest heeft een informatief gedeelte, maar draait toch vooral om de gezelligheid. Spelletjes voor de kinderen zullen niet ontbreken en een heuse drive-in disco moet de sfeer tijdens het feest verhogen.

Het bewonersfeest kan mede tot stand komen door sponsoring in de vorm van geldelijke en of materiële bijdragen van buurtparticipatie kolenkit, slagerij Terpstra aan de Bos en Lommerweg en Woningbouwvereniging Het Oosten.

Over de Nieuwe Akbar

De nieuwe Akbar bestaat uit twee gebouwen aan de Akbarstraat en het Jan van Schaffelaarplantsoen. Het wooncomplex in de Kolenkitbuurt werd in 1952 gebouwd door de architecten Evers en Sarlemijn in de stijl van de Bossche School. Deze bouwstijl is te herkennen aan de eenvoudige basisvorm van de gebouwen. De opvallende portieken zijn versierd met talloze kleine beeldhouwwerkjes. Ook de balkons, houtenkozijnen en het dak hebben een bijzondere afwerking. De mooie bomen en de kleine kapel geven de binnentuin een bijzondere uitstraling. De oorspronkelijke architectuur, die zo kenmerkend is voor het gebouw, bleef bij de renovatie van twee jaar geleden geheel behouden. De Nieuwe Akbar is buurtmonument en ontving eind 2006 de Geurt Brinkgreve Bokaal omdat het een lichtend voorbeeld voor de stedelijke en sociale vernieuwing in Amsterdam is.

Voor meer informatie

Wilco Rutenfrans

Voorzitter bewonerscommissie

Email: wilco_rutenfrans@hotmail.com

Telefoon: 06 51962941

Groot Formaat Foto s opvraagbaar