Ingezonden persbericht


VIJFTIEN ARCHITECTEN UIT HEEL NEDERLAND GENOMINEERD:

GEEF NU UW STEM IN DE GROTE GRONINGER GEBOUWENENQUETE 2008!

GRONINGEN - Bent u fan van baksteen of verkiest u polyester? Vindt u ronde vormen aantrekkelijk, of gaat u voor hard en zakelijk? Wat uw smaak ook is: u kunt er - in elk geval in Groningen - volop over twisten voorafgaand aan de jaarlijkse Dag van de Architectuur op zaterdag 21 juni. Bovendien kunt u zelf uw stem uitbrengen en mee bepalen wat het mooiste nieuwe gebouw van Groningen is. Ook als u helemaal niet in Groningen woont.

Zaterdag 21 juni aanstaande vindt de 24e editie van de landelijke Dag van de Architectuur plaats. Ook in Groningen wordt dan volop aandacht besteed aan architectuur: de Stichting DAG van de Architectuur Groningen en architectuurcentrum Platform GRAS organiseren onder meer een filmprogramma, gratis busrondritten langs nieuwe gebouwen en een fietstocht door Groningen. Het Groninger thema van dit jaar luidt: "de waan van de DAG", een vrije variatie op het landelijke thema "politiek & architectuur".

De Grote Groninger Gebouwenenquête vormt, net als voorgaande jaren, een centraal onderdeel van de Groninger Dag van de Architectuur. Dit jaar zijn vijftien gebouwen genomineerd die het afgelopen jaar in 'Stad' verrezen, van de hand van architecten uit heel Nederland. Het publiek - ook uit heel Nederland dus - mag een stem uitbrengen om zo het mooiste gebouw van 2008 aan te wijzen. Ook een vakjury wijst een winnaar aan: deze vakjury bestaat dit jaar uit architect Moriko Kira (Moriko Kira Architect, Amsterdam), Annius Hoorstra (directeur woningcorporatie Haag Wonen, Den Haag) en stadssocioloog Ivan Nio (Nio Stedelijk Onderzoek, Amsterdam).

De gebouwen die zijn genomineerd voor de Gebouwenenquête zijn te vinden op de website: www.dagvandearchitectuurgroningen.nl. Stemmen kan daar online van woensdag 4 juni tot op de DAG van de Architectuur zelf: zaterdag 21 juni. Dezelfde avond wordt tijdens een feestelijk programma bekend gemaakt wie de winnaars van de enquête zijn: zij ontvangen de prestigieuze Gouden Baksteen.


- - - - - - - - - - - - -
Einde persbericht

Noot voor redacties,