Ingezonden persbericht




Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Midzomernachtfeest in de Leidse Hortus - de mooiste nacht van het jaar
. zaterdag 21 juni 2008

Een traditie lijkt geboren: het is alweer de 4e keer dat in de Leidse Hortus de langste dag en de kortste nacht van het jaar gevierd wordt. In de sprookjesachtige schemersfeer van de Hortus bij nacht, wordt u een muzikaal, cultureel, culinair en informatief onderhoudend programma aangeboden.

Tussen 20.00 uur en 01.00 uur trekt een bont gezelschap aan u voorbij. Van kamerkoor Het Zingend Hart tot Musicalgezelschap Otis en de Jeugdtheaterschool Leiden. De Cubalatinband begeleidt met salsa en muziek van de Buena Vista Social Club het feest met hapjes in de Oranjerie. Handen en voeten kunt u door Amina met traditionele Marokkaanse hennamotieven laten versieren en zo swingt u, na middernacht, met D.J. Pieter Super Sound, de nieuwe zomer in.

In de tuin staan, onder de grote Plataan, 'Wine from the Alps' klaar om geproefd en gedronken te worden. Accordeonist Rafael begeleidt met zijn zwierige melodieën uw kennismaking met wijnen uit de Savoie, Graubünden en de Dolomieten. In de schemering komen jonge biologen met batdetectors in actie om u het nachtleven van de vleermuizen te laten horen. Rond middernacht gebeuren er bijzondere dingen aan de waterkant bij de Witte Singel.

En dit alles gebeurt voor het goede doel: de opbrengst van de avond gaat volledig naar de Stichting Leidse Hortus die met het adopteren van Hortusplanten het behoud van de historische bomencollectie ondersteunt. De 100e bomenadoptant is in zicht! Misschien wordt u het wel?

Kaarten à E 7,50 per persoon zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de entree van de Hortus. Consumptiebonnen worden verkocht op het terrein. Alle kinderen tot en met 12 jaar die, verkleed als elfje, naar het Midzomernachtfeest komen krijgen gratis entree! De Hortus is open vanaf 19.30 uur.

Hoe kun je mooier de nieuwe zomer vieren? En, speelt Nederland op 21 juni een wedstrijd tijdens de EK voetbal, dan wordt deze in de Hortus live uitgezonden.

Midzomernachtfeest in de Leidse Hortus

Waar

Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Wanneer

zaterdag 21 juni/ 19.30 - 01.00 uur

Kosten

E 7,50 per persoon (museum- en vriendenkaart zijn deze avond niet geldig).

Consumptiebonnen worden verkocht op het terrein.
Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de entreebalie van de Hortus.

Informatie

071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Toegankelijkheid

Een deel van de Hortus, o.a. de Victoriakas, is niet goed bereikbaar voor mindervaliden die gebruik maken van een rolstoel of rollator.

Aan de redactie:

Voor informatie over het Midzomernachtfeest en het adopteren van bomen in de Leidse Hortus kunt u contact opnemen met Patricia Vandecasteele via 071 - 527 5144 / vdcasteele@hortus.leidenuniv.nl Zij kan ook bestanden op hoog formaat van de gebruikte foto's in dit bericht toezenden.

8 juni 2008, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden. Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeldt in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw e-mailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Stans van der Veen

Publiek en Informatie
071 - 5275144 / veen@hortus.leidenuniv.nl


---- --