Ingezonden persbericht


PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

KLEDINGBEURS VOOR NEPAL
21 JUNI, INFOCAFE GRONINGEN

Zaterdag 21 juni
13.00 - 18.00 uur
Infocafé
Uurwerkersgang 24/6, Groningen
www.stichtingdidi.nl
info@stichtingdidi.nl

Op 21 juni organiseert Stichting Didi tussen 13.00 en 18.00 een kledingbeurs met zowel nieuwe als tweedehandse kleding. Er is ook een modeshow. De opbrengst komt geheel ten goede aan het project Women's Empowerment Nepal.

De kleding die verkocht wordt, is de afgelopen weken gedoneerd door winkeliers en inwoners van de provincie Groningen. De aangeleverde kleding is zo divers dat voor ieder wat wils te vinden is. Studenten, starters maar ook ouderen slagen voor een paar euro bij de kledingbeurs van stichting Didi! Tijdens de kledingbeurs wordt er een modeshow gehouden. De geshowde kleding wordt per opbod verkocht, dus wees er snel bij!

Stichting Didi bestaat uit een groep van twaalf enthousiaste studenten. Gezamenlijk proberen wij voldoende geld bij elkaar te krijgen om in de Zuid Nepalese stad Bharatpur een huis op te richten waar 15 vrouwen onderdak krijgen en cursussen volgen. Het project richt zich op slachtoffers van vrouwenhandel, gescheiden vrouwen en slachtoffers van huiselijk geweld die vanwege deze redenen niet meer geaccepteerd worden binnen hun familie en gemeenschap. Na 1,5 jaar zullen de 15 vrouwen economisch zelfstandig zijn door bijvoorbeeld het runnen van een eigen bedrijf.

Achtergrond project Women's Empowerment Nepal en Stichting Didi Door kinder- en vrouwenhandel belanden veel Nepalese vrouwen in buurland India gedwongen in de prostitutie. Als vrouwen op eigen initiatief of met behulp van organisaties de seksindustrie ontvluchten, kunnen zij bij terugkomst in Nepal vaak niet meer rekenen op steun van hun familie en oude gemeenschap. Ook voor gescheiden vrouwen en slachtoffers van huiselijk geweld is dit vaak het geval. Stichting Didi wil in samenwerking met de Nepalese vrouwenorganisatie IWDC (Ideal Women Development Centre) deze vrouwen helpen.

Stichting Didi is ontstaan uit het vrijwilligerswerk van de initiatiefneemster Wike Been bij het IWDC. Samen met deze organisatie heeft Wike gedurende haar verblijf het plan Women Empowerment Nepal uitgedacht. Omdat het voor de Nepalese organisatie moeilijk is geld bij elkaar te brengen voor de uitvoer van het plan, besloot Wike in Nederland een groep enthousiaste jonge mensen bij elkaar te brengen om het plan te verwezenlijken. Inmiddels is Stichting Didi opgericht en hard bezig geld voor het huis bij elkaar te krijgen. __________________________________
Niet ter publicatie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Esmeralda Tijhoff: 06 426 602 94


---- --