Strijd in de wijk Mama's kitchen-competitie in Den Haag Zuidwest

13/06/2008 08:42

Stichting Vestia Groep

Zaterdag 21 juni start een estafette van kookwedstrijden, 'Mama's kitchen'. Deze estafette start in Den Haag Zuidwest. Het kookfestival speelt zich tussen twee en zes uur 's-middags geheel af in de buitenlucht, aan de Eekhoornrade. Ook voor de buurtbewoners die niet meestrijden is er veel te proeven, te horen en te zien. Mis het niet!

Wat is er allemaal te doen?

Natuurlijk draait het allereerst om de kookteams: 4 teams van wijkbewoners hebben zich aangemeld in een gooi naar de titel van 'beste kookteam van Zuidwest 2008'.

Op het open wijkpodium is er de hele middag entertainment, óók grotendeels verzorgd door talentvolle wijkbewoners: rapgroepen, een gitaarworkshop voor kinderen, volkszanger Ricardo Smit en natuurlijk de Mama's Kitchen huisband, zijn een kleine greep uit het programma. Mocht u zich toch nog vervelen, dan is de Lacrosse-demonstratie of het voetbaltoernooi misschien een alternatief.

Ook voor de kleinere kinderen is er genoeg te doen, mét begeleiding, dus de ouders kunnen rustig een hapje meeproeven!

Gezelligheid in de wijk

Qua timing is Mama's Kitchen een moment van ontspanning in deze spannende EK-tijd. Koken en eten brengt mensen samen. Kennismaking met buurtgenoten en samen deelnemen aan een kookwedstrijd of andere activiteiten leidt tot betere leefbaarheid in de buurt. En dat is precies wat Vestia wil bereiken. Een gezellig en veilige woonomgeving voor iedereen. Vestia investeert veel in leefbaarheid en sociale veiligheid. Alle Vestiabedrijven maken dan ook hun eigen leefbaarheidsplannen. Leuke evenementen met en voor wijkbewoners maken daar zeker onderdeel van uit.

Voorrondes per wijk

In Mama's Kitchen gaan per wijk teams van maximaal vier personen de strijd met elkaar aan.

Een deskundige jury beoordeelt alle gerechten. Aan het einde van iedere wijkvoorronde wordt de winnaar van de wijk bekend gemaakt. De winnende wijkteams strijden uiteindelijk op 7 september tijdens het UITfestival op het Voorhout (tegenover Hotel Des Indes) in Den Haag tegen elkaar in de finale.

Aanmoedigen

Buurtbewoners worden uitgenodigd om hun favoriete teams aan te moedigen en een hapje mee te proeven met de jury. Natuurlijk zijn er tijdens alle Mama's Kitchen dagen ook standjes met andere lekkernijen.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.





http://www.vestia.nl/mamaskitchen