Gemeente Leeuwarden

Klimaatneutraal Popfestival 21 juni

Bron: Gemeente Leeuwarden (18-06-2008) Op zaterdag 21 juni is het eerste Friese Klimaatneutrale popfestival op het Oldehoofsterkerkhof. Bekende bands zijn Van Wieren en The Hang-outs.
Het festival start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Dit popfestival markeert de afsluiting van de Sinnewiken.

Iedere 1.000 kWh (0,67 ton CO2) die wordt verbruikt tijdens het festival, zowel op het podium als door de catering wordt gecompenseerd door een bijdrage aan het opwekken van windenergie. Voor het popfestival gebeurt dit via één van de Friese molens van de Windunie. Ook wordt er gebruik gemaakt van biologisch-afbreekbare snackbakjes en worden bier en frisdrank geschonken in plasticbekers met statiegeld. Iedere deelnemende gemeente aan de Sinnewiken is vertegenwoordigd door minimaal één band of act.

De Sinnewiken karavaan toert door Friesland en doet 7 gemeenten aan om op een positieve manier aandacht te geven aan klimaatverandering en wat mensen hier zelf tegen kunnen doen. Op 20 en 21 juni zijn alle presentaties te zien op het Oldehoofsterkerkhof. Er is ondermeer een informatiemarkt over energiezuinige producten, de klimaathypotheek, eco-design en afvalkunst. Verder een opstelling van alternatieve voertuigen en informatie over alternatieve brandstoffen, gamebikes en dansmatten. Meer informatie over de karavaan en het volledige programma van het popfestival zijn te vinden op: www.Sinnewiken.nl.