Rode Kruis Belgie


Rode Kruis-Vlaanderen neemt deel aan internationale Eerste Hulpwedstrijd

Rode Kruis-Vlaanderen stuurt vandaag een team uit Ruisbroek naar de internationale Eerste Hulpwedstrijd en dito conventie âFACEâ (First Aid Convention Europe) te Liverpool. Op 21 juni zullen de Vlaamse Rode Kruisvrijwilligers het in een levensreddende wedstrijd opnemen tegen collegaâs uit 27 Europese landen.

De deelnemende landen sturen elk één enkel team. De Ruisbroekse Rode Kruisafdeling werd gekozen na een reeks selectieproeven op regionaal en Vlaams niveau.

Deelname aan FACE 2008 heeft een dubbel doel voor Rode Kruis-Vlaanderen : enerzijds nieuwe inzichten verwerven tijdens de wedstrijd en de bijhorende conventie, en anderzijds het algemene niveau van de Vlaamse Eerste Hulp nóg verder optrekken. Heel wat Vlaamse Rode Kruisafdelingen bereiden zich immers zowel op theoretisch als op praktisch vlak erg grondig voor op de selectieproeven van deze wedstrijd waardoor ze hun parate kennis van Eerste Hulptechnieken nog verder optimaliseren.

Kathleen Huysmans, ploegleider hoopt op een top 10-plaats voor het team uit Ruisbroek. âMaar er is meer dan enkel en alleen de wedstrijd want we willen tijdens de workshops en de conventie nog extra ervaring opdoen en nieuwe inzichten verwerven. Bovendien wordt er druk kennis uitgewisseld tussen de collegaâs van de verschillende deelnemende landen. En uiteraard is het ook een uitstekende gelegenheid om te verbroederen met de andere Europese Rode Kruisverenigingen.â.

Mechelen, 18 juni 2008