Apenheul


Apenheul organiseert sponsorloop

NVD-dierentuinen organiseren Kikker-Cross voor Amfibieëncampagne

In 2008 spannen 150 Europese dierentuinen, die aangesloten zijn bij de Vereniging van Europese dierentuinen (EAZA), zich weer bijzonder in voor een diersoort of diergroep. Dit jaar is dat de amfibieën. Om aandacht te vragen voor de campagne organiseren Nederlandse dierentuinen, die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), op zaterdag 21 juni een grote sponsorloop: de Kikker-Cross. Ook Apenheul zet zich in voor de bescherming van amfibieën. Medewerkers van Apenheul gaan al lopend, fietsend, rennend en paardrijdend richting de finish: DierenPark Amersfoort.

Startpunt
Of het startpunt nu in Apeldoorn of in Rotterdam ligt, lopend, fietsend, hardlopend, roeiend en paardrijdend leggen dierentuinmedewerkers de afstand van hun eigen dierentuin naar DierenPark Amersfoort af. Voor Apenheul komt een twintigtal medewerkers en vrijwilligers in beweging. Om op tijd de eindstreep te halen, verzamelen fietsers, hardlopers en paardrijders zich om 9.00 in Apenheul. Om 09.30 vertrekken zij richting Amersfoort. De wandelaars vertrekken al voor zonsopkomst. De af te leggen route naar Amersfoort is 47km lang - maar liefst 15 keer zo lang als een pad trekt naar een paddenpoel!

Finish
Iedere dierentuin heeft een stuk van een puzzel ontvangen. De verwachting is dat iedereen rond 15.00 uur de finish kan halen. Er wordt dan nog een kleine sprint getrokken naar Parkrestaurant De Olifant, waarna alle kinderdierekteuren van de dierentuinen de puzzel in elkaar zullen leggen. Aan het eind wordt bekend gemaakt hoeveel geld de sportieve dierentuinmedewerkers voor de kikkers verzameld hebben.