Nederlandse Spoorwegen

Persuitnodiging
Utrecht, 20 juni 2008

Bomvolle EK trein reist af naar Basel

NS vervoert Oranje fans voor de laatste keer naar Zwitserland

Voor het laatst tijdens dit EK zal de ICE onze Oranje supporters rechtstreeks naar het EK vervoeren. Op zaterdag 21 juni zal het Nederlandse voetbalteam nog één keer schitteren in het stadion in Basel.

Voor de fans die per trein reizen, begint het feestje al tijdens de reis. Frau Antje zal in Arnhem opstappen om zowel het legioen als "onze jongens" een hart onder de riem te steken.

U bent van harte uitgenodigd om de feestvierders uit te zwaaien. Wegens werkzaamheden vertrekt de rechtstreekse ICE echter 18 minuten eerder dan in de reguliere dienstregeling staat vermeld.

Hieronder volgt het vertrekschema:

21-6-2008:
Amsterdam Centraal: 07.46 spoor 4b
Utrecht Centraal: 08.30 spoor 5b Arnhem: 09.08 spoor 8b Noot aan de redactie
Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Nienke Spanauf, telefoon: 030-2357070, e-mail: persvoorlichting@ns.nl.
NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.
NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 20 juni 2008
Pagina 2/2

alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.


---- --