Politie Groningen

Zaterdag 21 juni 2008

Provincie Groningen, 21-06-2008

Groningen: fietsbelgooiers verstieren de boel

De politie heeft vrijdagnacht drie inwoners van Deventer (23, 24 en 26 jaar) aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De mannen waren samen met twee anderen in een horecagelegenheid aan de Grote Markt en kregen het aan de stok met enkele bezoekers. Een van de vijf mannen gaf een 23-jarige Stadjer een kopstoot. Toen het vijftal uit de kroeg werd gezet, werd een fiets met kracht tegen de toegangsdeur gegooid. De politie kreeg even later een melding dat vijf mannen fietsbellen in de richting van het terrasgedeelte van de Grote Markt gooiden. Na een korte achtervolging konden de drie Deventenaren in de Gelkingestraat worden aangehouden. Ze zijn ingesloten.

Groningen: amokmaker aangehouden

De politie heeft vrijdagavond een onbekende man aangehouden. De man was vervelend op het Gedempte Zuiderdiep en vernielde diverse terrasmeubels. Ook gaf hij een omstander een kopstoot. Bij aankomst van de politie bleef de verdachte zich vervelend gedragen. Hij werd in de boeien geslagen en naar het cellencomplex gebracht. De amokmaker weigerde zijn persoonsgegevens bekend te maken. Hij is ingesloten voor verhoor.

Haren: onbekenden vernielen autos

Onbekenden hebben donderdagnacht een spoor van vernielingen in Haren achtergelaten. De politie constateerde dat in ieder geval vijf geparkeerde autos waren vernield. De autos stonden geparkeerd aan de Oosterweg, Rijksstraatweg, Rummerinkhof, Molenweg en Hortuslaan. In de meest gevallen werd een ruit van de auto geforceerd. In een geval werd de portierdeur door een steen beschadigd. Aan de Ossewei werd de inhoud van diverse bloembakken over autos uitgestrooid. Ook een basketbalstandaard werd in deze straat omver getrokken. De politie heeft al een buurtonderzoek gehouden. Zij stelt een nader onderzoek in naar de daders van de vernielingen. Mensen die iets van de vernielingen hebben gezien of iets over de identiteit van de daders kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Warffum: motorrijder glijdt tegen bestelauto

Een 19-jarige motorrijder uit Warffum is vrijdagmorgen gewond geraakt op de Stationsstraat in zijn woonplaats. De bestuurder ging door onbekende oorzaak onderuit in een bocht en gleed tegen een tegemoetkomende bedrijfsauto. Deze 48-jarige automobilist uit Onderdendam kon niet voorkomen dat het slachtoffer tegen zijn voertuig kwam. De Warffumer is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Kropswolde: jongeren uit water gehaald na bootproblemen

Bij een vaarronde over het Zuidlaardermeer heeft de politie drie jongens geholpen die problemen hadden met hun zeilbootje. Agenten zagen drie inwoners van Kropswolde (14, 15 en 16 jaar) in het water bij een bootje dat grotendeels onder water lag. Het bootje bleek te zijn gezonken. De jongens werden met behulp van enkele watersporters uit het water gehaald. Het vaartuig werd met de politieboot richting de kant gesleept. Een horecamedewerker bood de betrokkenen warm drinken aan om bij te komen. Ambulancepersoneel heeft de jongens gecontroleerd, omdat zij vermoedelijk al twee uur in het water hadden gelegen.

Holwierde: scooter onderuit

Een 21-jarige vrouw uit t Zandt is vrijdagnacht voor controle naar een ziekenhuis gebracht nadat zij in Holwierde met een scooter onderuit was gegaan. De bestuurster reed met een 25-jarige passagier op de Uiteinderweg toen ze de macht over het stuur verloor. Zowel zij als haar passagier uit t Zandt vielen op het wegdek. De scooter gleed door in een sloot. De bestuurster had letsel aan haar schouder. De man kwam er zonder noemenswaardig letsel vanaf. De politie maakte een registratie.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse locaties in de provincie snelheidscontroles gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal gecontroleerde voertuigen: 2185, aantal overtredingen: 319, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1489, aantal overtredingen: 266, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 2340, aantal overtredingen: 186, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Tjuchem, N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1490, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.