Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (21/6)

OOSTERHOUT NB, 21 juni 2008

Oosterhouter raakt gewond bij eenzijdig verkeersongeval

OOSTERHOUT: Vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, is een 44-jarige Oosterhouter op de Beneluxweg omstreeks 01.20 uur, de macht over het stuur verloren en met zijn auto tegen een lichtmast gebotst. Hierbij raakte hij bekneld in zijn auto. Het slachtoffer kwam met zijn auto vanuit de richting van de Hildebrandlaan.

De brandweer heeft de auto open geknipt, waarna het slachtoffer met een ambulance naar een ziekenhuis in Breda (Molengracht) werd gebracht. Hij heeft vermoedelijk diverse breuken opgelopen. Een arts heeft vannacht in opdracht van de politie bloed afgenomen van het slachtoffer, dit zal worden onderzocht op het alcoholgehalte. De verdachte gaf tijdens het verhoor in het ziekenhuis toe dat hij alcohol gedronken had. Hij is in april 2008 ook al betrapt. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd,

Agressieve dronken jongeman aangehouden

VEEN: De politie heeft vannacht op de Nieuw Wolphersedijk te Gorinchem omstreeks 01.25 uur een 17-jarige jongen uit Arkel aangehouden. Agenten zagen dat de knul slaande en schoppende bewegingen maakte naar zijn moeder. Tevens bedreigde en beledigde de jongen de agenten. De agenten wilden op de parkeerplaats de jongen aan zijn moeder overdragen, daarvoor had de knaap al problemen gemaakt in een partycentrum in Veen.

De agenten kregen rond 00.30 uur de melding om te gaan naar de Veensesteeg. Daar zou iemand volledig door het lint gaan. Ter plaatse hoorden de agenten dat er een personeelsfeest was geweest waarbij één van de bezoekers volledig door het lint was gegaan. Uit het verhaal van collega's bleek dat de betreffende man teveel had gedronken. Nadat iemand tegen hem aan was gelopen, was de zaak geëscaleerd. Er ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte steeds bozer werd. Collega's probeerden hem mee de bus in te krijgen maar in plaats daarvan rende hij weg en klom over een hek een terrein op. Met veel moeite wisten de agenten de jongen uiteindelijk in de auto te krijgen. Inmiddels was contact gelegd met zijn moeder die hem op zou halen. Bij de carpoolplaats Avelingen West werd de jongen uit de auto gehaald om hem aan zijn moeder over te dragen. Hier werd de knul opnieuw agressief waarbij hij zijn moeder en de agenten bedreigde en beledigde. De situatie liep zo uit de hand dat besloten werd de jongen toch aan te houden en hem in te sluiten.

Ruziend stel aangehouden voor huiselijk geweld

RIJEN: Agenten hebben vannacht omstreeks 03.20 uur in een woning in Rijen eerst een 25-jarige man en vervolgens zijn 23-jarige vriendin aangehouden. De mannelijke verdachte werd aangehouden omdat in de woning veel zaken waren vernield en het meubilair was omgegooid. De verdachte gaf aan dat hij door het lint was gegaan. De man werd daarop op de verdenking van huiselijk geweld aangehouden. Later werd ook zijn vriendin aangehouden, toen bleek dat zij ook als verdachte kon worden aangemerkt.

Beide verdachten waren nogal onder invloed van alcohol. Zij hadden samen een feestje bezocht en hadden bij thuiskomst in de woning ruzie gekregen. Hierbij werden diverse vernielingen. Zo waren ruiten van de voordeur, tussendeur en tuindeur ingeslagen. De vrouwelijke verdachte liep daardoor verwondingen op aan haar voet omdat ze door het glas liep. Verder waren bloempotten, glazen, fotolijstjes kapot of omgegooid, Ook de computerapparatuur heeft het moeten ontgelden. Het beeldscherm en de printer lagen kapot op de grond. De verdachten gaven aan het bureau toe dat hun ruzie vannacht flink uit de hand was gelopen. Ze hadden elkaar niet geslagen zo verklaarden zij, maar zich op de spullen uitgeleefd.

Arrestatie na uitgaansgeweld in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de Klappeijstraat (uitgaanscentrum) een 25-jarige Oosterhouter aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 38-jarige plaatsgenoot. Het incident vond plaats in een café. De verdachte zou het slachtoffer met een fles op zijn hoofd geslagen hebben. Het slachtoffer liep enkele verwondingen aan zijn hoofd op. De aanleiding voor het incident zou zijn dat de verdachte de vriendin van het slachtoffer zou hebben lastig gevallen. Hierover was ruzie ontstaan die uitliep op een vechtpartij. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt alcoholcontrole in Waalwijk en Kaatsheuvel

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: De politie heeft vannacht op drie locaties een alcoholcontrole gehouden. Daarbij werden vier bestuurders betrapt die te diep in het glaasje hadden gekeken.

Omstreeks 19.20 uur werd op de Cartografenweg in Waalwijk een 35-jarige man uit Aalst betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 245 ugl.

Omstreeks 21.50 uur werd in Kaatsheuvel op de Van Haeststrechtstraat een 43-jarige vrouw uit Breda betrapt. Zij blies 255 ugl. Een uur later werd op deze controleplaats ook een 20-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. Hij blies 470 ugl.

Omstreeks 00.20 uur werd op de Prof. Kamerlingh Onnesweg in Waalwijk een 42-jarige man Eindhoven aangehouden. Hij bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was van softdrugs. Er is een bloedproef afgenomen. De bijrijder een 17-jarige Tilburger werd eveneens aangehouden. Dit omdat er in de auto softdrugs werden aangetroffen en de verdachte dat niet wilde overdragen aan de politie.

Arrestatie na drugs- en wapenvondst

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft vrijdagavond bij een controle van een auto op de Heulweg een 22-jarige inwoner van Geertruidenberg aangehouden. De agenten troffen de auto van de verdachte onder de brug aan. Er zaten vier inzittenden (twee stelletjes) in. In de auto hing een henneplucht. Bij nader onderzoek werd in de auto een zakje hennep (circa 25 gram) en een wapenstok aangetroffen. Daarop werd de bestuurder / eigenaar van de auto aangehouden.

Auteur: Willem van Hooijdonk