Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 21/6

TILBURG, 21 juni 2008

Slechts drie arrestaties in Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben een rustige dienst beleefd met slechts drie aanhoudingen. Na afloop van de voetbalwedstrijd Turkije - Kroatië stroomde de Spoorlaan vol met aanhangers van het Turkse team. Dit leverde echter geen openbare orde problemen op. Na een uurtje keerde de rust weer terug.

· Een 37-jarige Tilburger werd omstreeks 00.30 uur aangehouden op het Piusplein. De verdachte mocht een café niet binnen omdat hij kennelijk teveel had gedronken. Hij bleef hierover in discussie gaan en wilde ook na vordering niet vertrekken, waarna hij werd aangehouden.

· Een 30-jarige Tilburger werd omstreeks 00.55 uur aangehouden eveneens op het Piusplein. De verdachte was wegens wangedrag een uit een café gezet. Vervolgens pakte hij buiten een straatsteen en gooide die naar een portier, die het projectiel tegen zijn rechterduim kreeg. De portier deed aangifte.

· Een 47-jarige Pool werd omstreeks 04.50 uur aangehouden op het Piusplein. Hij probeerde de fiets van een 23-jarige medewerker van een café te stelen. Collega's van de fietseigenaar betrapten de man daarbij en schakelden de politie in.

Winkeldievegge aangehouden

GOIRLE: Vrijdagavond is in een supermarkt aan de Tilburgseweg een 28-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De vrouw stopte diverse levensmiddelen zoals energiedrank, hagelslag, chocoladerepen en roombotercake in haar rugzak en liep vervolgens zonder deze spullen af te rekenen naar buiten. Daar werd ze tegengehouden door een medewerker van de politie die haar overdroeg aan de politie.

Aanhouding belediging

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur op de Voltstraat een 20-jarige Tilburger aangehouden die vanaf een bromfiets luidkeels twee agenten beledigde. Hij kreeg een boetevoorstel van 400 euro. Daar hij dit niet betaalde, wordt hij nu gedagvaard.

Politie op zoek naar schennispleger

TILBURG: Twee Tilburgse meisjes van beiden 13 jaar zijn vanmorgen omstreeks 08.00 uur bij de brug aan het Lijnsheike geconfronteerd met een schennispleger. Zij waren daar aan joggen. Op het moment dat ze even stil stonden bij de brug zagen ze een man staan met zijn broek op zijn knieën. Hij sprak de meisjes aan en stelde ze vulgaire vragen. De kinderen schrokken daar erg van en zijn direct weggelopen, waardoor ze geen volledig signalement konden geven. Het zou gaan om een blanke man van circa 50 jaar oud, hij zou een rood jasje en een joggingbroek aangehad hebben,

Auteur: Willem van Hooijdonk