Politie Gelderland-Zuid

Getuigen van aanrijding gezocht

Nijmegen, 21-06-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.30 uur zijn twee zussen van 17 en 18 jaar oud uit Malden gewond geraakt op het fietspad van de Sint Annastraat. Bij het inhalen door een bromfietser werden zij geraakt en kwamen daarbij te vallen.

Beide zussen maakten deel uit van een groepje van drie fietsen. De 17-jarige zat bij haar zus achterop. Zij kwamen uit de richting van het centrum en reden in de richting van Malden. Zij fietsten met zn drieën naast elkaar. Ter hoogte van het tankstation nabij de Tollenstraat hoorden zij claxonneren. Het toeteren bleek afkomstig van een scooterrijder die er langs wilde. De fietsers gingen achter elkaar rijden. De beide zusjes fietsten als tweede in een rijtje van drie.

Bij het passeren van de scooterrijder werd de 17-jarige Maldense, aan haar been geraakt. Beide zussen kwamen hierdoor te vallen. Beiden liepen schaafwonden en blauwe plekken op. Ook raakte de fiets en kleding beschadigd.

Het signalement van de scooterrijder luidt als volgt: De bestuurder is een forse man en heeft een lange witte baard. Hij droeg een helm (geen integraal). De kleur is niet bekend. Leeftijd wordt geschat op eind 40 begin 50 jaar. Hij droeg een donkergekleurde jas. Tussen zijn benen lag een stapel kranten.

Oproep

Heeft u op het moment van de aanrijding wat gezien of weet u wie de bestuurder is geweest?

Meldt dit dan bij de politie van Nijmegen, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze anoniem doorgeven aan de politie via het Misdaad Anoniem nummer 0800-7000. (14)