Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 21/6

BERGEN OP ZOOM, 21 juni 2008

Vijf arrestaties na vernielingen aan autospiegels

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur dankzij een alerte getuige vijf knapen, vier jongens uit Ossendrecht en één jongen uit Hoogerheide in de leeftijd van 17/18 jaar aangehouden die verdacht worden van het vernielen van autospiegels. De jongens trapten volgens de getuige vanaf hun fietsen diverse autospiegels kapot. De verdachten werden ingesloten.

De politie stelde na de melding direct een onderzoek in de omgeving in. Op de Antwerpsestraatweg werden de dienders aangesproken door de bestuurder van een bestelbus. Hij was de jongens gevolgd maar kwijt geraakt. Op dat moment fietsten er vijf jongens voorbij die door de getuige voor 100% werden herkend als zijnde de daders. Hierop is het vijftal aangehouden. De getuige was zelf ook één van de benadeelden. De politie ontdekte bij een eerste onderzoek dat er bij zeker negen auto's de spiegels teruggeklapt waren. Twee daarvan waren echt vernield. De politie houdt er rekening mee dat er nog meer vernielingen bekend worden. De verdachten hadden een feest in de binnenstad bezocht. Vanmorgen gaven enkele verdachten hun betrokkenheid toe. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man rijdt zonder rijbewijs gevaarlijk rond in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur op de Molenstraat een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag, het dronken een auto besturen en het rijden zonder rijbewijs.

Bikers vestigden vannacht op de Dunantstraat hun aandacht op de verdachte omdat zij zagen dat hij met piepende banden met veel toeren en rookontwikkeling aan de voorzijde wegreed. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en deed daarbij zijn lichten uit. De fietsagenten gaven dit door aan hun collega's waarna de auto op de Molenstraat werd getraceerd en aan de kant gezet. Aan het bureau werkte de verdachte niet mee aan een ademanalyse of bloedproef. Hij krijgt voor alle geconstateerde feiten een proces-verbaal.

Man opgepakt na schieten met alarmpistool

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur op het Tongerloplein een 22-jarige Roosendaler aangehouden nadat via het cameratoezicht gezien was dat hij met een alarmpistool geschoten had. De verdachte vertelde dat hij voor de lol aan het schieten was geweest. Hoe hij aan het wapen gekomen was, wilde hij niet kwijt. Hij krijgt een proces-verbaal ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Vechtersbaas aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een 20-jarige man uit Oud Gastel is vannacht omstreeks 03.00 uur op de Markt gearresteerd na een vechtpartij. De verdachte zou een 26-jarige Roosendaalse en haar zus die op het terras zaten, geduwd hebben. Een neef van de meisjes wilde het voor hen opnemen en kreeg toen klappen van de verdachte. Een portier heeft de verdachte op de grond gehouden totdat de politie arriveerde. De man werd ingesloten.

Luchtbuks op de achterbank, 140 euro boete

WOUWSE PLANTAGE: Vrijdagavond zijn op de Hoeksebaan, twee mannen uit Essen (B) 22 en 23 jaar aangehouden nadat in hun auto los op de achterbank twee luchtbuksen waren aangetroffen. Het duo had op Belgisch grondgebied een haas geschoten en was daarna met hun auto in Nederland terecht gekomen. Er is overleg geweest met de Nederlandse Officier van Justitie. De luchtbuksen zijn in beslag genomen, het is in Nederland niet toegestaan om deze los op de achterbank te vervoeren. Beiden mannen hebben een boete van 140 euro gekregen en betaald.

Rijder onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: Vrijdagavond is bij een controle op de Nispensestraat een 36-jarige Roosendaler betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 610 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auteur: Willem van Hooijdonk