Politie Zuid-Holland-Zuid

21/06 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 21-06-2008 o Persberichten district II

POLITIE ZOEKT GETUIGEN NA AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van een aanrijding tussen een fiets en een brommobiel op de rotonde tussen de Wieling en de Peulenlaan. Een 14-jarige jongen uit Sliedrecht fietste met zijn vriendje op vrijdagmiddag 20 juni rond 14.30 uur de rotonde op. Hij had voorrang en dacht dat ook te krijgen van een zilverkleurig brommobiel komend uit de Thorbeckestraat. De jongen probeerde het voertuig nog te ontwijken maar dat mislukte. Hij werd aangereden en viel met zijn fiets. De jongen liep bij de aanrijding schaafwonden, blauwe plekken en een gescheurde enkelband op. Dit werd geconstateerd in het ziekenhuis in Gorinchem. Ook raakte zijn fiets flink beschadigd. De bestuurder van de brommobiel is na de aanrijding doorgereden. Twee mensen ontfermden zich over de jongen, waaronder een mevrouw van een taxibedrijf. Ook een onbekend gebleven man zou alles hebben gezien.. De politie is op zoek naar de medewerkster van het taxibedrijf en de man die eveneens de jongen aansprak. Bent u getuige geweest van deze aanrijding? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of rechtstreeks via uw buurtagent.

RUZIE EN KLAPPEN
GORINCHEM Op vrijdagmiddag 20 juni heeft de politie een 16-jarige jongen uit Gorinchem in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen voetbalde op een parkeerterrein aan de Koningin Wilhelminalaan met vier jongens toen hij om onduidelijke redenen ruzie kreeg met één van de voetballers. Hij gaf daarbij een andere 16-jarige jongen een kopstoot tegen zijn neus en meerdere vuistslagen op zijn mond. De jongen deed, na een bezoek aan de huisartsenpost bij het ziekenhuis in Gorinchem, aangifte van de mishandeling. De jongen liep een gekneusde neus op en een paar gebroken tanden.
De politie onderzoekt de zaak.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING
GORINCHEM Een 22-jarige man is op vrijdagavond 20 juni aangehouden nadat hij een auto en een bromfiets had vernield. De man kon worden aangehouden toen diverse omstanders de politie vertelden waar de man zich bevond. Op een terras op de Grote Markt zat de man die aan het signalement voldeed. Hij was onder invloed van alcohol en softdrugs en gedroeg zich bij zijn aanhouding recalcitrant. De man werd overgebracht naar het politiebureau en wordt gehoord voor de vernieling. De eigenaren van de auto en bromfiets hebben aangifte gedaan.