Politie Zuid-Holland-Zuid

21/06 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-06-2008 o Persberichten district I

MAN STEELT TOGA
DORDRECHT Een 49-jarige man uit Sliedrecht heeft op vrijdagmorgen 10 juni geprobeerd een toga uit het gerechtsgebouw aan de Steegoversloot te stelen. Twee medewerkers zagen de man het gebouw uitlopen met een stukje toga wat onder de jas van de verdachte uitstak. Zij spraken hem hierop aan, maar de man gaf geen gehoor. Daarop werd de man door één van de medewerkers, werkzaam bij de parketpolitie, aangehouden en ingesloten.
De man bleek eerder die ochtend voor de politierechter verschenen te zijn waarna hij het gebouw wilde verlaten. De man liep door het alarm waarop bewakingspersoneel constateerde dat er een glaasje gebroken was van een beveiligingskastje. De verdachte liep daarop de trap af naar de begane grond waar hij een medewerkster trof die het niet helemaal vertrouwde. Zij waarschuwde de parketpolitie waarop hij kon worden aangehouden. De man rook sterk naar alcohol en praatte onsamenhangend. Hij verklaarde de toga uit de kamer van een rechter te hebben ontvreemd.

BESCHONKEN OP MOTOR
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 20 juni een 53-jarige man uit Dordrecht op de Brouwersdijk aangehouden. De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg een melding dat er een beschonken man op zijn motor zou rijden. Ter hoogte van de verkeerslichten op de Krispijnseweg zagen de agenten de man rijden en hielden hem staande. De man blies een Fail indicatie en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de blaastest in 775 ugl (ongeveer 1,8 promille). Het rijbewijs is ingevorderd.

SCHEERMESJES VERDWENEN
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 20 juni hebben onbekenden 63 scheermesjes gestolen. Dit gebeurde in een winkel aan het Admiraalsplein. De verkoopster werd aangesproken door een klant en liet een mandje, waar de scheermesjes in lagen, even ongemoeid. Toen de verkoopster terug kwam waren de scheermesjes uit het mandje verdwenen. De winkel heeft aangifte gedaan van diefstal.

AGENTEN ZIEN DIEFSTAL FIETS
ZWIJNDRECHT In verband met regelmatige fietsendiefstallen rond het NS station in Zwijndrecht surveilleerden agenten op vrijdagavond 20 juni op de Westelijke Parallelweg. Ze zagen bij het station een meisje een fiets meenemen die niet op slot stond. Het meisje keek een aantal keren om zich heen en wachtte tot de kust veilig was. Daarop fietste ze richting de Tollenstraat. De agenten vertrouwden het niet en hielden het meisje staande. Ze verklaarde dat de fiets niet van haar was en werd aangehouden. Het 15-jarige meisje vertelde op het politiebureau dat haar eigen fiets twee lekke banden had en ze na een zoektocht naar een fietspomp besloot andermans fiets mee te nemen. Na verhoor is ze heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.

SCHENNISPLEGER OPGEPAKT
DORDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie kreeg een melding dat er op de Vest een man op straat stond te masturberen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man zich alleen gekleed in een zware korte broek in de bossages te bevinden. Hij weigerde gehoor te geven aan de oproep om eruit te komen, sprong toch op en rende weg richting de Museumstraat. De man kon daarop worden aangehouden in de bosjes aan de Augustijnenkamp. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt gehoord.

KELDERBOX IN BRAND
DORDRECHT In de Schipbeekstraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 juni in een kelderbox onder een flat een brand gewoed. De eerste etage werd uit voorzorg ontruimd en de brandweer uit Dordrecht bluste de brand. Eén kelderbox bleek na het blussen geheel uitgebrand waarbij een fiets, een barbecue en een kast verloren waren gegaan. De woningen op de eerste etage liepen rookschade op. De andere kelderboxen met inhoud, riolering en bedrading liepen eveneens schade op. De Technische Recherche doet onderzoek.