Stadsbelangen Mestreech

Vragen SBM aan College BenW Maastricht over leerlingenvervoer

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 1992
6201BZ Maastricht

Onderwerp: vragen ex art.37 RvO inzake leerlingenvervoer Maastricht, 21 juni 2008

Geachte College,

Onlangs heeft uw College het bestek geschreven voor leerlingenvervoer. Het leerlingenvervoer in Maastricht telt circa 850 leerlingen welke voor het grootste gedeelte gebruik maken van de schoolbus. Uitgangspunten bij de aanbesteding zijn een beter contractbeheer, een strakkere aansturing en een toename van controle. Naar wij hebben vernomen heeft slechts een onderneming voor perceel 1 (schoolbus) ingeschreven. Dit is aanleiding tot het stellen van de volgende vragen;


1. In hoeverre wordt met de nieuwe aanbesteding de beleidsdoelstelling regionaliseringsopdracht leerlingenvervoer behaald?
2. Kan de Europese aanbestedingsprocedure wel worden afgerond voor vervoerperceel 1
-schoolbus- nu bekend is dat slechts een ondernemer heeft ingeschreven?
3. Op welke wijze zijn het naleven cq toepassen van wettelijke veiligheidsvoorschriften voor het vervoeren van personen en milieuvoorschriften voor verkeersvoertuigen gewaarborgd?
4. Welke gevolgen heeft de keuze om het vervoermanagement in totaliteit bij de toekomstige vervoerder te leggen; a. Voor de arbeidsrechtelijke positie, de arbeidsvoorwaarden en de werkzaamheden van de busbegeleiders ? b. Voor de begeleiding van het leerlingenvervoer bij inzet van kleine bussen (geschikt voor maximaal 15 personen)? c. Voor de rol van de gemeente bij het uitvoeren van controle en begeleidingswerkzaamheden ten behoeve van het leerlingen vervoer conform de wettelijke taken?

In afwachting op uw reactie

Met vriendelijke groet,

John Steijns
Fractie voorzitter SBM

043-3617496


---- --