Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda 21/6

BREDA, 21 juni 2008

Tien bestuurders kijken te diep in het glaasje

BREDA: Bij alcoholcontroles zijn vrijdagavond en vannacht tien bestuurders betrapt die hun auto bestuurden terwijl zij onder invloed waren. Op de Lunetstraat werden verhoudingsgewijs de meeste aanhoudingen verricht (1 op de 8).

Vrijdagavond hebben agenten van het Verkeershandhavingsteam en het team Breda Noord tussen 22.00 en 24.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Tilman Suijsstraat, de Alard Duhamelstraat en de Cornelis Joosstraat te Breda. In totaal hebben aldaar 478 bestuurders een blaastest afgelegd. Twee bestuurders bleken te diep in het glaasje gekeken te hebben. Eén hiervan was een beginnend bestuurder, een 21-jarige Bredanaar die 415 ug/l blies daar waar 88 wettelijk als limiet is gesteld. De andere bestuurder, een 36-jarige Bredanaar weigerde uiteindelijk zijn medewerking aan een bloedonderzoek. Van deze beide bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Zij zijn na verhoor met een rijverbod heengezonden.

Tussen 02.00 en 04.00 uur werd door het Verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden op de Lunetstraat te Breda. In totaal hebben 40 bestuurders een blaastest afgelegd
waarbij 5 bestuurders werden aangehouden. Eén hiervan betrof een beginnend bestuurder met uitslag 165 na ademtest. De overige bestuurders hadden resp. uitslag van
295, 480, 245 en 270 ug/l.

Een 61-jarige Bredanaar werd omstreeks 22.00 uur op de Duivelsbruglaan betrapt. Hij blies 250 ugl. Verder werd omstreeks 02.55 uur op de A 16 ter hoogte van Rijsbergen een 37-jarige man uit Melle(B) gecontroleerd. Hij kwam uit op 955 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Vannacht werd ook nog omstreeks 04.20 uur op de Meidoornstraat een 53-jarige Bredanaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 560 ugl.

Portemonneedief aangehouden

BREDA: Kort voor aanvang van de alcoholcontrole in Breda Noord werden twee motorrijders van de Politie op de Molstraat te Breda aangesproken door burgers die meldden dat zojuist tijdens een buurtfeest een portemonnee was weggenomen. In de onmiddellijke omgeving werd vervolgens een 37 jarige veelpleegster aangetroffen in het bezit van de gestolen portemonnee. Zij is voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex van de Politie te Breda.

Arrestatie ruziemaker in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, heeft de politie, omstreeks 03.00 uur, tijdens een opstootje op de Markt een 33-jarige man aangehouden die kort daarvoor een 22-jarige vrouw uit Etten-Leur in haar gezicht zou hebben geslagen.

Agenten reden vannacht tijdens hun openbare orde dienst uit op een opstootje waarbij circa zeven personen waren betrokken. Er werd over en weer wat geduwd en getrokken. Een van de omstanders wees op een jongeman die in de cafetaria een vrouw zou hebben geslagen toen zij aangaf dat ze niets met hem te maken wilde hebben. Dit was gezien door een getuige. Hierop was de verdachte uit de zaak gezet. De politie heeft de verdachte verhoord. Hij ontkent. De politie zal nog een getuige horen om het dossier te completeren.

Twee Franse drugstoeristen aangehouden in Breda

BREDA: Vrijdagavond zijn bij een politiecontrole op de Ettensebaan twee Franse mannen, 23 en 24 jaar uit Merville aangehouden nadat bij hen 20 gram wiet was aangetroffen. Ze hebben een dagvaarding gekregen.

Dief frame carnavalswagen aangehouden

SPRUNDEL: De politie heeft vrijdagavond op de Polderstraat een 38-jarige man uit Etten-Leur aangehouden ter zake de diefstal van een aanhangwagen met daarop het frame van een carnavalswagen. Een 44-jarige man uit Sprundel zag gisteren toen hij op het erf stond een auto voorbij rijden. Tot zijn verbazing zag hij dat achter die auto een aanhangwagen was bevestigd waarop het frame stond van de carnavalwagen van de carnavalsclub waar hij zelf lid van is. Dit frame stond op terrein in Etten-Leur. De man stelde een achtervolging in en waarschuwde de politie, die hij dirigeerde naar de Polderstraat waar de verdachte kon worden aangehouden. De verdachte verklaarde dat hij het frame voor oud ijzer had willen verkopen. Hij heeft een dagvaarding gekregen. De aanhangwagen is overgedragen aan de aangever.

Rustige avond voor horecatoezicht in uitgaanscentrum
Breda

BREDA: Tijdens een zeer rustige horecadienst in het uitgaanscentrum van Breda heeft de politie geen enkele arrestatie hoeven te verrichten. Er werd alleen een wildplasser bekeurd. Wel liep het verkeer door Turkse feestvierders vast op de kruising Nieuwe Prinsenkade, Adriaan van Bergenstraat en Prinsenkade. Na circa 1½ uur keerde de rust terug.

Auteur: Willem van Hooijdonk