Ingezonden persbericht


Natte omstandigheden geven geen tijdsverbetering voor het DeGraaf Grand Prix Team

Nadat de vrijdag tijdens de eerste trainingsdag nog zonnige weersomstandigheden waren tijdens de Bwin.com Britisch Grand Prix was het vandaag typisch Engels weer met veel regen. Door deze natte weersomstandigheden kon het de rijders van het DeGraaf Grand Prix Team hun rondetijden niet verbeteren. Danny Webb en Stevie Bonsey starten morgen dan ook op basis van de kwalificatietijden van de vrijdag vanaf de 4e startrij en Hugo van den Berg zal morgen vanaf de 7e startrij starten.

De natte vrije training op de zaterdagochtend was een waar crash festijn. Niet minder dan 18 rijders gingen onderuit waaronder alle drie de rijders van het DeGraaf Grand Prix Team. Danny Webb kwam halverwege de 45 minuten durende sessie ten val maar kon zijn Aprilia nog wel terug rijden naar de pitbox. Het team repareerde zijn motor waardoor Webb nog een 3-tal ronden kon rijden en de sessie op de 23e positie afsloot. Stevie Bonsey kwam in de laatste 10 minuten ten val nadat hij net een goede rondetijd had gereden en de sessie afsloot op een keurige 10e positie. Ook Hugo van den Berg reed een zeer goede natte sessie maar kwam in de allerlaatste minuut ten val. Net voordat van den Berg onderuit ging wist van den Berg een zeer goede 12e positie af te dwingen. Alle drie de rijders liepen geen blessures op.

De kwalificatie training werd ook verreden in de regen. Ditmaal wisten Hugo van den Berg en Stevie Bonsey de sessie te volbrengen zonder valpartijen. Danny Webb kwam wel ten val op precies dezelfde plek als in de ochtendsessie.

Hugo van den Berg liet in deze natte kwalificatie wederom een goede indruk achter. Van den Berg bleef de hele kwalificatie op de baan en wist bijna iedere ronde zijn rondetijd te verbeteren. Uiteindelijk wist van den Berg een keurige 15e positie voor zich op te eisen in de tweede kwalificatie. Morgen zal van den Berg starten vanaf de 28e positie. Na zijn 29e kwalificatietijd van gisteren schuift iedere rijder een plekje op de startgrid op welke zich achter vierde man Pol Espargaro heeft gekwalificeerd nadat Espargaro in de vrije training zijn sleutelbeen heeft gebroken.

Stevie Bonsey besloot om maar een aantal ronden te rijden in de natte kwalificatie. In zijn laatste ronde kwam Bonsey nog bijna ten val en besloot vroegtijdig de pitbox op te zoeken Bonsey reed in deze kwalificatie naar een 13e positie. Morgen zal Bonsey vanaf de 15e positie starten na het uitvallen van Pol Espargaro.

Danny Webb kwam in de 5e ronde ten val bij het uitkomen van de eerste bocht. Het was een schuiver welke geen schade aan rijder of motor betrof maar Webb besloot niet meer te rijden in deze kwalificatie. Webb werd als 16e afgevlagd. Op de startgrid zal Webb morgen vanaf de 13e positie starten.

Hugo van den Berg (28e, 1:40,357):"Het regen rijden gaat steeds beter. De baan is erg glad maar de afstelling van de motor is goed. In de vrije training kwam ik nog even ten val door de gladde baan maar gelukkig was het een onschuldige schuiver. Ik kan een goed ritme rijden in de regen en wist steeds in de top 15 te rijden. Ik ben blij met het verloop van deze dag en we zullen morgen zien wat het weer gaat doen."

Danny Webb (13e, 1:38,473): "Ik kan niet geloven dat ik vandaag twee keer onderuit ben gegaan. Het was echt glad vandaag op de baan maar ik probeerde er het beste van te maken. Ik voelde me echt goed in de regen daarom snap ik ook niet dat ik twee keer in de zelfde bocht onderuit ben gegaan. Maar morgen is pas de race en het zeker een goede race voor mij worden. Ik heb het liefst dat het morgen een droge race zal worden maar als het nat is heb ik daar ook geen problemen mee."

Stevie Bonsey (16e, 1:38,606): "Vandaag was het echt een bende tijdens de trainingen met zoveel valpartijen. In de tweede kwalificatie was het nat en erg glad en ik besloot maar een aantal ronden te rijden. Morgen al ik vanaf de 4e startrij starten en het maakt mij eigenlijk niet uit of de race droog of nat zal zijn."

Arie Molenaar Racing Team B.V.

Panoven 20
3401 RA IJsselstein
press@molenaarracing.com