Gemeente Berkelland


Persbericht

Zaterdag 21 juni 2008

Overweldigende belangstelling voor open huis van Het Raedhuys, De Hofmaat en De Werf in Neede

Het open huis van het Informatie- en servicepunt Het Raedhuys, het multifunctioneel centrum De Hofmaat en appartementencomplex De Werf in Neede, dat zaterdag werd gehouden, trok bovenverwachting veel publiek. Ruim vijftienhonderd bezoekers kwamen een kijkje nemen in het nieuwe kloppende hart van het dorp. Waar eens het gemeentehuis, de gemeentewerf en de brandweerkazerne stonden is nu een informatie- en servicecentrum, een Grand Café met terras en een appartementencomplex met optimale zorgvoorzieningen verrezen.

De bezoekers keken hun ogen uit. De meest gehoorde opmerkingen waren: Goh, wat zijn die appartementen groot! en: Oh, kan iederéén in Neede gebruik maken van het Grand Café en het terras?

De hele dag door liepen de bezoekers in en uit, geholpen natuurlijk door het schittterende weer. Er was informatie over de diensten van Livio, Sensire, Betula, Pluspunt en de gemeente Berkelland over maaltijdvoorziening, veiligheid en alarmering, huishoudelijke en persoonlijke verzorging, welzijnsactiviteiten en de klussendienst.

Ook voor een APK-keuring voor rolstoel en rollator kon men terecht en voor een gratis cholesterolmeting. Het Telesens-systeem (voor zorg op afstand) werd gedemonstreerd. Twee ingerichte appartementen en één nog leeg appartement konden worden bekeken. Twee clowns en een karikatuurtekenaar zorgden voor vermaak. Een pendelbus bracht mensen die slecht ter been zijn naar het open huis.

Onder het motto Wonen waar je wilt met de zorg die je nodig hebt is een nieuw concept uitgewerkt om woningaanbod, welzijnsvoorzieningen en zorgactiviteiten op elkaar af te stemmen. In het project werken de gemeente Berkelland, Livio, ProWonen, Sensire en Betula met elkaar samen.




Gemeente Berkelland