Ingezonden persbericht


Amsterdam, 19 juni 2008

Perbericht

Vondelpark Openluchttheater bindt strijd aan met voetbalvoorstelling

Shakespeare's 'Midzomernachtsdroom' op langste dag van het jaar

Op 21 juni, vanaf 20.30 uur, vindt in het Vondelpark en in het Vondelpark Openluchttheater een groot theaterspektakel plaats. Dan wordt namelijk een bewerking uitgevoerd van Shakespeare's 'Midzomernachtsdroom', met medewerking van o.a. jonge acteurs van theateropleiding De Trap en van het Fijnhouttheater, studenten van de Muziekschool en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho GO!). Regisseur is Christiaan Mooij. Het Vondelpark Openluchttheater rekent ondanks de belangrijke voetbalvoorstelling in Basel, op een grote opkomst.

De 'Midzomernachtsdroom' van William Shakespeare is een komedie waarin iedereen verliefd is op de liefde. En als de liefde in het spel is, dan botsen de verlangens en gevoelens in alle heftigheid op elkaar. Dat is de essentie van de voorstelling, en welk decor past daar beter bij dan het romantische Vondelpark op de langste dag en de kortste nacht van het jaar. Met theater en muziek komen alle stadia van de liefde tot leven. De muziek van Felix Mendelssohn speelt in de voorstelling een belangrijke rol. Het eerste deel van 'Midzomernachtsdroom' speelt zich af op diverse plekken in het park, het tweede deel in het Openluchttheater.

Eigen productie met jong talent

Passend bij de rol van het Openluchttheater als podium voor jonge theatermakers en musici, is gekozen om in deze - zelfgeproduceerde - voorstelling gebruik te maken van jong talent in het stadsdeel Oud-Zuid en Oud-West. Voor 70 leerlingen van de Amsterdamse Muziekschool is een belangrijke rol weggelegd met de uitvoering van de 'Bruiloftsmars'.

Voor de tableauscènes in het park wordt samengewerkt met jonge getalenteerde (amateur)acteurs in opleiding bij het Fijnhouttheater en theateropleiding De Trap.

Inhoud

Het begint met een meisje dat smoorverliefd is op een jongen terwijl de jongen, net als ook een andere jongen, gek is op een ander meisje. De vader van dat andere meisje weet wel wie zijn dochter moet kiezen maar daar wil zij weer niets van weten. Samen met haar vriendje vlucht ze naar het bos waar ze even later gevonden worden door die andere jongen in het gezelschap van een ander meisje.

Het bos wordt geregeerd door elfenkoning Oberon en elfenkoningin Titania. Dit elfenstel is wel eens gelukkiger met elkaar geweest en hun voornaamste bezigheid bestaat op dat moment uit elkaar in de haren vliegen.

Het grootste wonder is wel dat alles aan het einde nog goed komt. De jongelui krijgen elkaar, de elfenkoning en elfenkoningin zijn weer gelukkig en de hertog krijgt zijn hertogin.

Zie ook de flyer (bijlage): Midzomernachtsdroom

Acties tegen bezuinigingsplannen Vondelpark Openluchttheater gaan door

Het Vondelpark Openluchttheater wordt in zijn verzet tegen de bezuinigingsplannen van de Amsterdamse Kunstraad vanuit allerlei geledingen gesteund. Een groot aantal musici en cabaretiers heeft zich uitgesproken tegen het voornemen om de gemeentelijke steun met de helft terug te brengen. Het Vondelpark Openluchttheater zou door zo'n drastische ingreep ophouden te bestaan. Alles acties zijn nu gericht op de Gemeenteraad, die in het najaar een besluit neemt over de mogelijke korting. Ook is een grote publieksactie gestart met als doel handtekeningen te verzamelen en die aan de Gemeenteraad aan te bieden.

Het Vondelpark Openluchttheater roept nog meer artiesten en bezoekers op om stelling te nemen tegen het advies. Het motto van de actie is 'Laat het Openluchttheater niet stikken'.

Binnenkort volgt meer informatie over de actie en wordt bekengemaakt wie zich tegen de bezuinigingsplannen keren.