Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 13 mei 2008

Wandelvierdaagse Alkmaar schrijft geschiedenis

'Vierdaagse wandelaars reizen terug naar het jaar 1573'

Nog niet eerder maakten wandelaars tijdens een wandelvierdaagse kennis met een in 1573 aangeklede historische Oude Stad in Alkmaar. Op zaterdag 21 juni zullen de deelnemers aan de 2e Plus Wandel4Daagse Alkmaar na het volbrengen van hun prestatie een feestelijke intocht door Alkmaar beleven voorafgegaan door een unieke route temidden van het ambacht in de Oude Stad.

Het is het jaar 1573. De zege op de Spanjaarden is veiliggesteld en de handel in Alkmaar bloeit als nooit tevoren. De kazen gaan over straat, koolvletten varen af en aan, touw wordt geslagen en schutters paraderen in hun mooiste outfits. Het is amper voor te stellen, maar op 21 en 22 juni staat de Alkmaarse binnenstad synoniem voor een reis terug in de tijd. D'Oude Stad is het decor van een belevingswandeltocht. Nog nooit is de geschiedenis van Alkmaar zo aanschouwelijk gemaakt. Maar liefst 400 figuranten laten Alkmaar na de overwinning tot leven komen. Oude ambachten, troubadours, schandpalen, tempeliers en heksen zijn slechts enkele zaken die tot leven worden gebracht. Een historisch spektakel zonder weerga speciaal voor deelnemers aan de wandelvierdaagse.

De historisch aangeklede Oude Stad is slechts een van de vele attracties tijdens de week van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar. Gelijktijdig met de vierdaagse zullen veel muzikale en culturele activiteiten op de gezellige pleinen, straatjes en grachten worden aangeboden tijdens de Alcmaria Feesten. Een spetterend optreden van diva Karin Bloemen; Musical meets Classic; optredens van Hans Dulfer & Band en radio DJ Edwin Evers; het Big Bandfestival op drie podia in de stad; Midzomernacht-drakenbootraces én een record poging langste Kaasmaaltijd ooit zijn slechts enkele hoogtepunten uit het programma.

Plus Wandel4Daagse Alkmaar
De eerste editie van de wandelvierdaagse in Alkmaar vond plaats in 2007. Met maar liefst 2703 inschrijvingen was de eerste vierdaagse in het Westen van het land een succes. De kracht van de vierdaagse ligt in het afwisselende landschap langs bossen, duinen, over strand, door polders en vele historische dorpskernen. Bovendien worden er diverse afstanden aangeboden over 7,5 - 15 - 25 - 35 en 45 kilometer, waardoor iedereen kan meedoen. De Plus Wandel4Daagse Alkmaar wordt gehouden van woensdag 18 t/m zaterdag 21 juni. Inschrijven kan t/m zondag 1 juni via www.pluswandel4daagsealkmaar of bel voor een inschrijfformulier naar Le Champion 072-5338136.

Noot aan de redactie (