Architectuur in het teken van de Politiek


WAGENINGEN, 20080617 -- Ahoi, het centrum voor kennis, landschap en debat biedt een afwisselend programma op zaterdag 21 juni: de Dag van de Architectuur.

Wat hebben architectuur en politiek met elkaar te maken? Bouwen voor wie de macht heeft of voor wie de macht niet heeft?
We gaan op zoek naar allerlei plekken in de stad die blijk geven van politieke ambities en voorkeuren. Plekken die niet zonder slag of stoot zijn gebouwd of plekken die nog ontwikkeld zouden kunnen of moeten worden.
`s Ochtends om 10.00 uur is er een lezing met rondleiding in het nieuwe onderwijsgebouw Forum van Wageningen UR onder leiding van de architect van het gebouw Paul Wintermans.
`s Middags om 14.00 uur staat er een fietstocht op het programma met daarin opgenomen een zeepkistendebat met politici.
Enkele lokaties die worden bezocht zijn: de Irenebuurt, toegelicht door de Woningstichting Wageningen en de Rooseveltsingel met uitleg door Rienk Kuiper van het burgerplatform. Politici zullen o.a hun hart luchten over het voetbalstadion, de Dreijen, een welstandsvrij Wageningen en over de vele lege plekken in de stad.
Daarnaast zal Het Gilde twee wandel-rondleidingen over de Dreijen verzorgen. En wie meer inzicht wil krijgen in het architectonische ontwerpproces kan naar de film "Sketches of Frank Gehry" in Movie-W die zowel op vrijdag-, als zaterdagavond draait.
Voor rondleidingen en fietstocht is aanmelden aanbevolen.
Voor aanmelden en meer informatie : www.ahoi-landinzicht.nl of
tel. 0317-425890 of 06 14506896





Rita van Biesbergen