Jazz-funk formatie Yazzoo presenteert haar eerste album


NIEUWEGEIN, 20080620 -- Eindelijk is het dan zover. Op 21 juni laat de jonge getalenteerde band Yazzoo haar album `YAZZOO' het daglicht zien. Het Nieuwegeinse Merwede Music Festival heeft de primeur. Op het hoofdpodium aan het Raadhuisplein presenteert Yazzoo het album dat een mix bevat van pop/funk songs en ballads met een jazzy sound.

In het begeleidende cd-boekje is door de gerenommeerde saxofonist Ben van den Dungen een voorwoord geschreven: "De muziek van Yazzoo heeft een frisse uitstraling. De band is een belofte voor de toekomst". De cd zal worden uitgereikt aan een vooraanstaande Nieuwegeiner.
Ondanks het geweld van internet en mp3's droomde Yazzoo er al een tijdje van om een eigen cd uit te brengen. Bandoprichter/saxofonist Ronald Rijntjes: "Het moest gewoon een ouderwetse cd worden die je kan vasthouden". De cd is geheel in eigen beheer gemaakt. Maar dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Drummer Menno van der Geugten: "Vooral in het begin was het zoeken naar de juiste sound en moesten sommige nummers meerdere malen over. Er viel nog een hoop bij te schaven de laatste weken maar uiteindelijk krijg je dan wel de beste sound van dit moment". De cd is af en Yazzoo zal vol trots een spetterende presentatie geven

Yazzoo is er klaar voor om de sprong naar het grote (landelijke) podium te maken. Onlangs heeft de band gespeeld tijdens het 3fm-programma van Gerard Ekdom en heeft zij een aantal optredens verzorgd in de Poolse stad Pulawy, waaronder een concert op het internationale festival `Meets Pulawy 2008'.
De CD is verkrijgbaar op het Merwede Music Festival te Nieuwegein en via www.yazzoo.nl.


Merwede Music Festival 11e editie.
Datum zaterdag 21 juni 2008
Locatie Vreeswijk Nieuwegein podium Raadhuisplein
Aanvang 20.00 uur





Ingezonden persbericht