Gemeente Bussum

Midzomer Natuurfestival Bussum 21 juni 2008

Het begin van de zomer, zaterdag 21 juni 2008, wordt ingeluid met de tweede editie van Midzomer Natuurfestival. Voor jong tot oud zal van zonsopkomst tot zonsondergang van alles te beleven zijn!

In 2007 was het festival zo'n succes dat het dit jaar wordt herhaald. Het festival heeft tot doel om op een positieve manier bij te dragen aan het natuur- en milieubewustzijn van de mensen in de regio.

Hart van het Midzomer Natuurfestival is het centrum van Bussum. Het festival, een initiatief van Stichting Wild-live, wordt door de gemeente Bussum gefaciliteerd en van harte gesteund. Milieu staat in de gemeente Bussum hoog op de agenda. Op het Wilhelminaplantsoen is weer een natuur- en milieumarkt gepland, waar een groot aantal organisaties en bedrijven hun activiteiten en producten presenteren. Het geven van demonstraties, tips en uitleg over energiebesparing en duurzaamheid en informatie over natuurrecreatie staat hierbij centraal. Ook dier- en natuurorganisaties uit de regio zullen zich die dag laten zien. Voor kinderen zullen leuke en leerzame natuuractiviteiten te doen zijn. De informatiemarkt wordt opgeluisterd door muziek en een bijzonder eko-restaurant met overheerlijke biologische hapjes en drankjes. Een swingende stille disco sluit de dag af.

Het Beste Park ontwerpwedstrijd voor scholen

In de aanloop naar het festival kunnen basisscholen in het Gooi en de Vechtstreek meedoen aan het project Het Beste Park, over het thema ecologische verbindingszones. Scholen onderzoeken en beoordelen een park en ontwerpen vervolgens een eigen ideale park. Alle ontwerptekeningen worden tijdens het Midzomer Natuurfestival in het Bilderdijkpark tentoongesteld en het mooiste ontwerp krijgt een prijs.

Meedoen met het festival?
Organisaties of bedrijven die hun werk, activiteiten of producten willen presenteren op het festival, kunnen zich aanmelden via het digitale aanmeldingsformulier op www.wild-livel.nl. Er wordt ruimte gereserveerd om de ideeën te verwezenlijken. Ook scholen uit de omgeving die aan Het Beste Park willen meedoen, kunnen zich via de website aanmelden.