Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 6 mei 2008

Persbericht

Programma Artquake Open Air bekend!

Het wordt een groot feest op 21 juni, de tiende verjaardag van Artquake Open Air, dat is zeker! De zomer begint, het programma met onder meer Infadels en Goose, de Heideroosjes, Leaf, Moke, Sticks & Rico en Aux Raus is meer dan fantastisch, voor het eerst is het festival gratis toegankelijk en busreizigers worden voor de deur afgezet door de Zuidtangent!

Programma

De band Moke en de technopunkers van Aux Raus staan voor het eerst op het tienjarige festival, en door een samenwerking met Patronaat Haarlem is het mogelijk geworden om de twee internationale topacts Infadels en Goose aan het jubileumprogramma toe te voegen! Infadels uit Engeland staan bekend om hun prettig gestoorde electropunkfunk en overweldigende optredens. De Belgische electro rockband Goose is dé sensatie van 2008 en zal Artquake Open Air met een spectaculaire liveshow afsluiten.

De top 10 uitkomst van de festivalpoll 'Het beste van 10 jaar Artquake Open Air' die in december plaatsvond is bij de programmering van 2008 een leidraad geweest. Anouk, Krezip en Kane eindigden erg hoog in deze top tien, maar concerten in onder meer De Kuip stond een jubileum-optreden op Artquake Open Air 2008 helaas in de weg. Drie andere topacts uit de top 10 zijn wél gestrikt, en zeker niet de minste! Leaf, Heideroosjes en Sticks & Rico (Opgezwolle) keren nogmaals terug op 21 juni.

Naast het mainstage is er ook een podium dat gehost wordt door stichting Cilinder uit Hoofddorp. Deze tent is gereserveerd voor donkere, harde en rauwe muziek. Onder andere Born From Pain, Samaritan, Ethereal, Neuk! en drum 'n bass dj Nymfo maken hier hun opwachting.

Ook dit jaar nieuw op Artquake Open Air; het Streetstage, hét podium verrassende optredens van nieuw talent, R&B, hiphop, dance, fashion breakdance en muziek. Gratis entree en bereikbaarheid
Dit jaar is het festival voor het eerst de hele dag en avond gratis toegankelijk! Fietsen en auto's kunnen gratis bij het festivalterrein geparkeerd worden. De Zuidtangent (buslijn 300) stopt op 21 juni, speciaal voor bezoekers van Artquake Open Air, de hele dag pal voor de deur het festivalterrein bij de oude Floriade bushalte.

Kijk voor meer info op www.artquakeopenair.nl

Voor meer informatie over het festival of voor het opvragen van persfoto's kunt u contact opnemen met Rachelle Leijting, 0235623310 of mail naar rachelle@artquake.nl.


---- --