Gemeente Heusden


De hele gemeente Heusden viert feest! 2 juni 2008 De hele gemeente Heusden viert feest!

Dat is de bedoeling van het muzikaal feestweekend dat de gemeente Heusden op 21 en 22 juni aanstaande in de Vesting organiseert. Aanleiding is de restauratie van diezelfde Vesting, waar 40 jaar geleden mee werd gestart. Het weekend staat bol van de muziek. Van danceclassics en latin tot jazz en soul, van instrumentaal tot uitbundige zang! Kom genieten, de entree is gratis!

Van zaterdagmiddag 21 juni, 13.00 uur, tot zondagavond 22 juni, 18.00 uur, treden verschillende bands en muzikanten op diverse locaties in de Vesting Heusden op. Dit jaar is het 40 jaar geleden dat werd gestart met de restauratie van de Vesting. Het gemeentebestuur wil dit vieren en organiseert daarom dit feest voor alle inwoners. Ook de rest van het jaar staan tal van activiteiten op het programma.

Op zaterdag 21 juni wordt het feestweekend om 13.15 uur officieel door burgemeester Henk Willems op de Vismarkt geopend. Aansluitend klinken daar de muzikale klanken van het orkest van Niels Broos, vioolschool Fiedelino, musicalgroep Try Out, Eugenie Geurts, het Groot Dwergonisch Mannenkoor, The Dutch All Stars Jazzband en het Dames Saxofoonorkest SaxeBelle. 's Avonds geven de zes bandleden van Three O'Four een geweldig optreden met een breed repetoire. De Vismarkt wordt omgetoverd in een spectaculair decor met een `perfect sky'; een reusachtige tent die boven het plein zweeft. Op zaterdag worden eveneens het carillon en het orgel bespeeld en treden ook Harmonie De Eendracht uit Heusden en Drunens Gemengd Koor Vivace in de N.H. Grote of Catherijnekerk op.
Daarnaast wordt de Gouverneurstuin dat weekend ingericht als theetuin. Een ideale plaats om onder het genot van een kopje koffie of thee te genieten van optredens met klassieke muziek.

Zondag, 22 juni, start met een ontbijt op de Vismarkt. Meer informatie over hoe u hieraan kunt deelnemen volgt. Houdt u van slagwerk? En kunt u tegen wat volume? Dan mag u het slagwerkspektakel dat van 11.00 tot 18.00 uur duurt niet missen. Zo'n 10 slagwerkgroepen doen de Vesting Heusden dan opleven met hun instrumenten. Diverse top slagwerkgroepen uit Brabant, van Asten tot Klundert, geven acte de presence. Het programma is zeer gevarieerd en met drums en melodisch slagwerk worden bekende melodien ten gehore gebracht. Het slagwerkspektakel wordt afgesloten met een daverend optreden van de professionele slagwerkgroep RADAC. Het spektakel wordt georganiseerd door Malletband Impression, een onderdeel van Harmonie Drunen.

Kortom, tijdens dit feestweekend bruist de Vesting en kan iedereen die van muziek en gezelligheid houdt, zijn hart ophalen. Kom langs, ontmoet elkaar en geniet rustig op een terrasje van de muziek of ga bij het grote podium op de Vismarkt uit je dak!

Voor de exacte tijden van de optredens kunt u vanaf 11 juni terecht op de website van de gemeente Heusden, www.heusden.nl. Ook kunt u voor meer informatie bellen met mevr. A. van Eijken of de heer W. Jansen van de gemeente via telefoonnummer (073) 513 17 89. Geplaatst op: 2 juni 2008