Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zuidoost, ontdek de Bijlmer in een dag!

2 juni 2008
Dag van de Architectuur zaterdag 21 juni 2008

De Dag van de Architectuur, die ARCAM met de BNA Kring Amsterdam organiseert, staat dit jaar, op 21 juni, volledig in het teken van Amsterdam Zuidoost en biedt de gelegenheid om in dit stadsdeel unieke ontdekkingen te doen.

Tijdens rondleidingen op de fiets en te voet worden deelnemers meegenomen op een avontuurlijke tocht door historische en vernieuwde delen van de Bijlmer en uitgedaagd zelf een oordeel te vormen. Onder leiding van bevlogen gidsen voert de route onder meer langs de oorspronkelijke hoogbouw (Bijlmermuseum), de Taibah moskee, het markante ING hoofdkantoor en bijzondere nieuwbouwprojecten als Mi Akoma di Color, woningen van ONL, woontorens van Van Sambeek & van Veen en Claus en Kaan en het nieuwe station Bijlmer-ArenA, verkozen tot BNA-gebouw van het jaar 2008. Een groot aantal spraakmakende gebouwen is opengesteld en ter plaatse geven architecten tekst en uitleg.

Aanhakend bij het landelijk thema Architectuur en Politiek zal tijdens een avondprogramma gesproken worden over zaken als de invloed van politiek op architectuur en stedebouw en de maakbaarheid van de samenleving.
Als klap op de vuurpijl verschijnt de Architectuurkaart Zuidoost, die behalve een index van gebouwen de bewogen geschiedenis beschrijft en daardoor de vernieuwing in perspectief plaatst. Deelnemers aan het dagprogramma ontvangen deze kaart gratis.

Dag van de Architectuur - zaterdag 21 juni 2008 Rondleidingen: 10.00-17.00u., doorlopend
Startpunt: Cultureel Educatief Centrum, Bijlmerdreef 1289, naast Station Ganzenhoef
Kosten: 5 euro en voor 1 euro extra kunnen vrienden en familie ook mee. Fietsen staan klaar en zijn inbegrepen, maar gebruik van eigen fiets is aan te raden, in verband met beperkte beschikbaarheid.

Verhalenavond Amsterdam Zuidoost - Architectuur en Politiek 19.00-21.00 uur
Locatie: De Kandelaar, Bijlmerdreef 1239, naast Station Ganzenhoef Toegang gratis, graag aanmelden via arcam@arcam.nl

Zie www.arcam.nl voor het actuele programma.

ZUIDOOST, Ontdek de Bijlmer in een dag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door AM, Amsterdam Partners, BAM Vastgoed, CEC, Rabo Bouwfonds, Rochdale, Stadsdeel Zuidoost en Ymere.