Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: Examenstudenten Fashion Design HKU showen hun collecties in Pastoefabriek

5 juni 2008

âI PROUDLY PRESENTâ
GRADUATION SHOW 2008

Op zaterdag 21 juni presenteren bachelorstudenten Fashion Design van de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving hun afstudeercollectie met de traditionele jaarlijkse modeshow. Na de jubileumshow in het stadhuis vorig jaar is de setting van de show dit keer het Dutch Design Center (DCC) waarvan de vermaarde meubelfabriek Pastoe ook deel uitmaakt.

Collecties
De afstudeercollecties zijn zeer divers en tonen individualiteit en professionaliteit. Er is dit jaar geen sprake van een duidelijke rode draad. Opvallend is wel het gebruik van grafische patronen. Sommige collecties zijn conceptueel van aard, andere zijn actueel, milieubewust (recycling) of maatschappijkritisch (aanklacht tegen verheerlijking van het schoonheidsideaal).

Goodiebag
Iedere bezoeker krijgt een zogeheten goodiebag. Deze tas staat symbool voor een belangrijk uitgangspunt van HKU Fashion Design: duurzaamheid. De tas is gemaakt van biologisch katoen en brandnetel en ontworpen door de eerstejaars studenten mode. De inhoud is uiteraard aangepast en mens-, dier en milieuvriendelijk.

Locatie
De locatie van dit jaar, het Dutch Design Center, is met zorg gekozen. Fashion Design als toegepaste kunstvorm sluit goed aan bij het hoogwaardige, veelal Nederlandse, productontwerp dat te zien is in het DCC. De Pastoefabriek is op haar beurt weer gelieerd aan het DDC. En net als de HKU is zij onlosmakelijk verbonden met de stad Utrecht en staat zij al jaren garant voor hoge kwaliteit.

Waar, wanneer en kosten
Dutch Design Center (voormalige houtzagerij Pastoefabriek), Rotsoord 3 te Utrecht
Zaterdag 21 juni: 18.00 (uitverkocht), 19.30 en 21.00 uur | Entree: ⬠12,50 p.p. per show
Voor meer informatie/bestellen entreekaarten:
http://www.hku.nl/bkvexpo

Ik Ga... Examenexpositie
De modeshow maakt deel uit van de examenexpositie Ik Ga... van de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving, die plaats vindt van 26 juni t/m 29 juni. Tractieweg 41: examenwerk Fine Art en Docentenopleiding Visual Art and Design. Ina Boudier-Bakkerlaan 50: Design en Visual Art and Design Management.