Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amsterdam, 9 juni 2008

WOMEN Inc. Midzomernacht plaatst vrouwen `In the Picture'!

Op zaterdag 21 juni 2008 programmeert WOMEN Inc. de kortste nacht van het jaar: Midzomernacht in De Kunsthal in Rotterdam. Een nacht vol muziek, talkshow, expo en feest. De aanleiding is La City: Rotterdam belicht een maand lang de feminiene kant van de stad. Be Inc. & do Inc!
WOMEN Inc. presenteert op deze avond haar tweede target van 2008: In the Picture: hoe krijgen we een grotere diversiteit aan vrouwen in beeld?

Televisie, kranten, tijdschriften creëren rolmodellen. Rolmodellen inspireren ons `to think big' en zijn sleutelfiguren in het doorbreken van stereotypen. Het is daarom belangrijk een grote diversiteit aan vrouwen in beeld te hebben, waaraan vrouwen en mannen zich kunnen spiegelen. Hoe vullen we huidige stereotypen als bimbo's, hoofddoekjes en ploetermoeders aan met meer, andere, echte vrouwen? Kortom: hoe komt een grotere diversiteit aan vrouwen `in de picture'?

New Girls Network
WOMEN Inc. formeert hiertoe een zogeheten New Girls Netwerk: een creatieve denktank met een gemeenschappelijk doel om verandering te realiseren. Met onder meer: Barbara Barend (RTL5), Femke van Zeijl (Vrouwen en Media), Sunny Bergman (documentairemaker), Marije de Jong (esta), Tanja Jadnanansing (NOS, gespreksleider) en Zarayda Groenhart (BNN).

Het New Girls Network gaat in gesprek met beeldbepalers van nu en de toekomst. Zij hebben de sleutel in handen om een grotere diversiteit aan vrouwen in beeld te brengen. Vrouwen die daarin succesvol zijn als Margriet van der Linden (Het Gesprek, Opzij), Clairy Polak (Nova) en Mirella van Markus (KRO) wisselen uit met aanstormend talent als Raja Felgata (Goedemorgen Nederland), Laïla Abid (NOS Journaal), Aaliyah Bochhah (Jeugdjournaal) en Myrthe Hilkens (EO).

Verder op WOMEN Inc. Midzomernacht:
Rolmodellen estafette met Birgit Donker, Inez Weski, Aldith Hunkar, Truus Trendy, Helene di Firenzi en Melek Usta, presentatie: Anousha Nzume. Optreden van de Chicklets (met Girls Just Wanna Have Fun sterren) en Giovanca, workshops, jubileumexpo Marlies Dekkers, Rotterdamse lokale heldinnen en dansen met DJ Suna.

WOMEN Inc. Midzomernacht
Zaterdag 21 juni 2008, 20.00-02.00 uur
De Kunsthal, Rotterdam
Kaarten 8,50 exclusief online administratie- en betalingskosten www.women-inc.nl

WOMEN Inc. is een project van Stichting Her world en wordt geproduceerd door Cultuurfabriek Piet Heinkade 181-K 1019 HC Amsterdam T 020 6246380 F 020 6246364 E info@women-inc.nl www.women-inc.nl

>> wanneer je WOMEN Inc. Midzomernacht bezoekt, kun je die zaterdagavond ook naar de overzichtsexpositie van Marlies Dekkers!

>> met een kaartje van De Kunsthal uit de maand juni ontvang je 3,50 korting op de entreeprijs van Midzomernacht!

WOMEN Inc. is een platform voor vrouwen die voor verandering staan; vrouwen met lef, die inspireren omdat ze grenzen verleggen en risico's nemen, www.women-inc.nl WOMEN Inc. brengt vrouwen samen rondom de hot issues van dit moment, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen. Het platform WOMEN Inc. organiseert het hele jaar door weekly bijeenkomsten in Amsterdam en tweejaarlijks een groots festival, de volgende in het najaar van 2009.