Ingezonden persbericht


2e editie van de Dutch Masters in Eersel

Limburgse tafelvoetballers meten zich met de wereldtop

Aanstaande 21 en 22 juni vindt in Eersel de 2e editie van de Dutch Masters plaats. Dit is het grootste internationale tafelvoetbaltoernooi van Nederland. Naar verwachting zullen meer dan 200 deelnemers uit Europa (en wellicht zelfs Amerika en India) in 15 verschillende disciplines gaan uitvechten wie zich Dutch Master 2008 mag noemen.

In de Open disciplines is de gedoodverfde winnaar Frédéric Collgnon. Deze Belgische topspeler won vorige jaar alle disciplines en bezet de nr 1. positie op de wereldranking.

Nederland telt een handvol spelers die in staat worden geacht "De Machine" van één of meerdere titels af te houden. Limburg is in deze elitegroep, evenals Brabant, sterk vertegenwoordigd.

Rocco Raven (Sittard) en Remy Indebraek (Elsloo) legden vorig jaar beslag op de tweede plaats in de Open Dubbels. Elroy Starren (Maastricht) speelt al jaren op het hoogste niveau en timmert internationaal flink aan de weg met een 45e plaats op de wereldranking (Open Singles) als gevolg.

Danny Janssen (Maastricht) en Henk Habets (Gulpen) hebben een record aantal Nederlandse titels verovert. En ook internationaal boezemt dit koppel heel wat angst in. Henk Habets is "bondscoach" van de Nederlandse selectie die het op toernooien van de hoogste categorie opneemt tegen de rest van de wereld. Habets is de enige Nederlander in de top 10 van de Open Dubbels bij de mannen (10e) en de op één na constantste speler van de ITSF World Tour 2007.

Bij de dames is de Maastrichtse Bianca Moenen een van de outsiders. Zij maakte onlangs de overstap naar de ITSF World Tour. De nummers 1, 2 en 3 van de wereld hebben zich aangemeld voor dit toernooi, dus het wordt voor Bianca een mooie gelegenheid om te zien waar ze staat.

En ook bij de junioren heeft Limburg kanshebbers. De 17-jarige Thomas van Wersch (Eys) bezet momenteel de 4e plek op de wereldranking voor junior singles en ook zijn dubbelpartner Wesley de Vries (Gulpen, 16 jaar) is met zijn 7e plek op de ITSF-ranking kanshebber voor de titel. Achtergrond info

In Nederland wordt al zo'n 50 jaar georganiseerd tafelvoetbal gespeeld. Er zijn circa 2000 geregistreerde spelers die in verschillende competities uitkomen in Limburg en Brabant. Echter, de meeste hiervan spelen met tafels met houten poppen en kurken bal, wat internationaal niet erkend wordt. De overstap van "hout" naar "plastic" kost veel tijd en moeite, maar gezien de recente resultaten doen onze spelers niet veel onder voor de topspelers uit Belgie, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Een voordeel is dat de Nederlandse spelers gedwongen zijn op verschillende tafels te spelen, waar de buitenlanders meestal gespecialiseerd zijn in spelen op de eigen nationale tafel.

De Dutch Masters is een toernooi uit de Masters-series, de tweede categorie. De winnaar mag 70 punten aan zijn totaal op de wereld ranking bijschrijven.

De finales worden zondag 22 juni gespeeld en worden opgenomen op DV-Cam (beelden kunnen op verzoek beschikbaar worden gesteld)

Voor info over het toernooi, zie http://dutchmasters.tafelvoetbal.nl

Voor meer info over de ITSF, erkende tafels en rankings, zie www.table-socer.org.

Voor meer info over tafelvoetbal in het algemeen en berichten in de media over tafelvoetbal, zie www.tafelvoetbal.nl

Toernooi locatie:

Sporthal en Zalencentrum De Kraanvogel
Hoolstraat 34
5521 JN Eersel

Contactgegevens:

Shem op den Camp (PR) 06-43366421
Shem@tafelvoetbal.nl

Patrick Meijers (organisatie) 06-53492447
patrick@ntvb.nl


---- --